Neveiksmīgs otrais brauciens Caucei neļauj cīnīties par augstu vietu EČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīza Cauce
Elīza Cauce Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc pirmā brauciena ieņemot augsto ceturto vietu, pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce svētdien bija spiesta samierināties ar 11.vietu Oberhofas trasē Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus ir arī Pasaules kausa astotais posms, turklāt augstāk par viņu bija Ulla Zirne, kurai devītā pozīcija.

Tikmēr par četrkārtēju Eiropas čempioni svētdien kļuva vāciete Natālija Geizenbergere, kura divu braucienu summā par 0,223 sekundēm apsteidza tautieti Tatjanu Hifneri.

Vācijas sportistes aizņēma visu goda pjedestālu, jo trešā bija Dajana Eitbergere, viņai ar Hifneri apmainoties pozīcijām, ja salīdzina ar pirmo braucienu.

Ar šo uzvaru Geizenbergere arī nodrošinājusi panākumu Pasaules kausā.

Savukārt labākā no Latvijas bija Zirne, kurai devītā vieta kontinenta meistarsacīkstēs un desmitā Pasaules kausa ieskaitē. Viņa uzvarētājai piekāpās par 0,602 sekundēm.

Vēl pēc pirmā brauciena Cauce atradās augstajā ceturtajā vietā, tomēr to neizdevās nosargāt, jo otrais brauciens bija krietni lēnāks, lai gan būtiskas kļūdas latviete nepieļāva. Noslēgumā viņa bija spiesta samierināties ar 11.vietu Eiropas čempionātā, kamēr Pasaules kausa ieskaitē viņa bija par vienu pozīciju zemāk.

Pateicoties Cauces neveiksmīgajam otrajam braucienam, par vienu vietu, salīdzinot ar pirmo braucienu, pakāpās Zirne, bet Kendija Aparjode svētdien Eiropas čempionātā bija 15.vietā, kamēr Pasaules kausa ieskaitē viņa bija pozīciju zemāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderei Geizenbergerei ir 882 punkti, kamēr ar 706 punktiem seko vēl viena vāciete Jūlija Taubica, kura svētdien bija piektā. Cauce ar 405 punktiem ir astotā, kamēr Aparjode ar 299 punktiem ir 12.vietā, bet pozīciju zemāk ar 295 punktiem ir Zirne.

Vēlāk plkst.14.15 sāksies komandu stafete, tiešraidē to translējot "Best4Sport TV-2" kanālam, kas skatāms lietotnē "Shortcut".

Sezonas pirmajās divās sacensībās stafetē latvieši bija piektie, nākamajās ieņēma ceturto vietu, bet pirms mēneša izcīnīja uzvaru. Iepriekšējā posmā laikapstākļu dēļ stafete tika atcelta.

Stafetes kopvērtējumā vadībā ar 355 punktiem ir Vācija, otro vietu ar 300 punktiem ieņem Krievija, bet trešā ar 270 punktiem ir Latvija, kas par nieka pieciem punktiem apsteidz ASV.

Sestdien bronzas medaļas izcīnīja Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, kā arī Kristers Aparjods.

Pērn kontinenta meistarsacīkstes notika Siguldā, kur otro vietu izcīnīja brāļi Šici, kamēr stafetē Latvijai tika bronza.

Kopumā Latvija kopš neatkarības atgūšanas Eiropas čempionātos guvusi 13 medaļas - divus zeltus, četrus sudrabus un septiņas bronzas. Abi čempiontituli tika izcīnīti 2008. un 2010.gadā komandu sacensībās.

Šis ir priekšpēdējais Pasaules kausa posms, bet sezona tiks noslēgta 23.-24.februārī Sočos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu