Latvietis, strādājot Nīderlandē, sakrāj naudu dzimummaiņas operācijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Piktogramma uz tualetes durvīm.
Piktogramma uz tualetes durvīm. Foto: Zane Bitere/LETA

Iemesli doties strādāt uz ārzemēm mēdz būt dažādi, bet Daniela iemesls doties uz Nīderlandi varētu pārsteigt daudzus - viņš vēlējies sakrāt naudu dzimummaiņas operācijai, vēsta TV3 Ziņas.

Lai gan Daniels piedzima kā meitene kāda Latgales pilsētā, visu mūžu viņš juties kā puisis. Nu viņu sagaida vairākas operācijas, lai fizioloģiski mainītu dzimumu.

Lai sakrātu naudu operācijām, Daniels devās strādāt uz Nīderlandi.

"Es atgriezos, jo visu to dzimummaiņas lietu gribu veikt Latvijā. Pirmkārt, lai būtu vieglāk nomainīt dokumentus," stāsta Daniels.

"Lai varētu nomainīt, vajag vismaz vienu operāciju uztaisīt, tad nebūs tā visa "čakara". Kaut mazāka birokrātija."

Nīderlandē Daniels veica smagu fizisku darbu siltumnīcās. Alga bijusi laba, bet saimnieks atvilka savu daļu - bija jāmaksā par dzīvošanu, ēšanu un pat divriteni, ar kuru aizmīties uz darbu. Dzīvojot taupīgi, iekrāt varēja labi.

"Desmit stundas katru dienu, piecas dienas nedēļā," televīzijas raidījumam pastāsta Daniels. "Nedēļā uz rokas saņēmu 320 eiro. Tā arī pusgada laikā sakrāju."

Daniels citiem strādniekiem neslēpa, kam tiek krāta nauda, un pārējie to uztvēra bez aizspriedumiem un pat novēlēja veiksmi, stāsta Daniels.

Dzimtenē Daniels atradis domubiedrus un darbojas seksuālo minoritāšu organizācijā, kā arī veido savu "YouTube" blogu.

Viņš teic, ka Latvijā ir daudz tādu cilvēku kā viņš. Daniels arī aicina sev līdzīgos neslēpties, iekļauties sabiedrībā, nevis mocīties visu mūžu un iespējams beigt dzīvi pašnāvībā, vēsta TV3 Ziņas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu