Divu tīģeru pirmais "randiņš" Londonas zoodārzā beidzas asiņaini (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tīģeris Asims.
Tīģeris Asims. Foto: AP/Scanpix

Piektdien, 8. februārī, Londonas zoodārzā tīģerieni Melati nogalinājis potenciālais partneris pēc tam, kad abi plēsēji pirmoreiz satikušies, vēsta "The New York Times".

Melati bija desmit gadus veca un jau ilgi dzīvoja zoodārzā. Savukārt Asimam bija septiņi gadi un viņš Londonā bija ieradies 29. janvārī no Dānijas.

Ketrīna Sandersa, galvenā tīģeru kopēja zoodārzā, raksturoja Asimu kā "izskatīgu un par sevi pārliecinātu kaķi, kurš savā dzīvē daudz aizrāvies ar pretējā dzimuma pārstāvēm; mēs ceram, ka viņš būs ideāls partneris mūsu skaistajai Melati".

Abi tīģeri viens otra tuvumā pavadīja desmit dienas. Plēsēji tika turēti šķirti, tomēr gana tuvu, lai abi redzētu, dzirdētu un saostu viens otru.

Piektdien Londonas zoodārza darbinieki nolēma, ka pienācis laiks abiem iepazīties tuvāk. Darbinieki bija noskaņoti optimistiski, jo tīģeri bija izrādījuši pazīmes, ka noskaņoti labvēlīgi.

"Taču, kā jau ar visiem lielajiem kaķveidīgajiem un lai cik rūpīgi gatavotos, pirmā tikšanās vienmēr ir ar augstu riska pakāpi," piebilda zoodārza pārstāvji.

Beidzot Melati un Asims satikās vienā krātiņā. Abi dzīvnieki "sākumā bija piesardzīgi", bet tad abu pirmā tikšanās pārauga vardarbībā.

Asims bija stiprāks un sakropļoja Melati līdz nāvei.

Zoodārza darbiniekiem izdevās iedabūt Asimu norobežotā telpā un piekļūt pie Melati mirušā ķermeņa.

"Melati nāve zoodārzā satriekusi ikvienu, un šāds notikumu pavērsiens mums ir smags trieciens," paziņojumā pauda zoodārzs.

Nelaimes dienā tīģeriem atvēlētā zoodārza daļa tika slēgta, un kopēji lielākoties pievērsa savas rūpes Asimam, kura vārds, pēc darbinieku teiktā, Arābu valodā nozīme "aizstāvis".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu