Visneapmierinātākie ar bedrainajiem ceļiem ir autovadītāji Rīgā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar bedru radītajiem zaudējumiem apdrošinātāji lielāko pieteikumu skaitu saņem no autovadītājiem Rīgā, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

"Pēdējos gadus tā tas pavasarī parasti notiek. Apdrošinātājiem, ja tā vienkārši saka, tas nav nekāds pārsteigums. Tās bedres ir bijušas un noteikti kādu laiku būs," piebilda Abāšins.

Vienlaikus LTAB valdes priekšsēdētājs informē, ka bedru radītie zaudējumi ir aptuveni tādi paši kā iepriekšējos gados. “Ja salīdzinām šo gadu ar pagājušo gadu, mēs nekādas dižas izmaiņas neredzam. Tā Rīga, cik bedraina ir bijusi, tik bedraina attiecīgi ir šogad. Ja skatāmies uz citām pilsētām, mēs tos pieteikumus par zaudējumu atlīdzību dēļ bedrēm taisni redzam Rīgā, citās pilsētās tā situācija ir labāka.”

Abāšins atgādina, ka pat bedru radītajiem zaudējumiem pie apdrošinātājiem var vērsties tie autovadītāji, kuriem ir KASKO apdrošināšana. Savukārt tie autovadītāji, kuriem ir OCTA apdrošināšana, var vērsties ar prasību pret ceļu uzturētājiem.

"Ja tā bedre ir absolūti neredzama un vietā, kur to nevar gaidīt, tad vienīgais, ko var darīt, ir piefiksēt to vietu un faktu, un mēģināt vērsties pret ceļu uzturētājiem, kuri savu darbu varbūt nav laicīgi izdarījuši. Bet tas nav viegli, un tiesāties dēļ vienas bedres reizēm ir padārgs prieks," bilst Abāšins.

Kā iepriekš vēstīts, bedru dēļ atļauto braukšanas ātrumu uz Zemitāna tilta ierobežos līdz 30 kilometriem stundā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu