Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti

FOTO: Dobeles Dzirnavnieks

Drēgnos vakaros palutini savus mīļos ar citrona mafiniem, turklāt, lai kopā sasildītos, uzliec tiem olbaltuma cepurīti.

Tev būs nepieciešams:

  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa maisījuma
  • 160 ml ūdens
  • 110 ml eļļas
  • 70 g skābā krējuma
  • 1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas

Pildījumam:

  • 100 g cukura
  • 80 ml citrona sulas
  • 80 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi

Olbaltuma cepurītei:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g pūdercukura

Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un sajauc.

Mīklu atpūtina desmit minūtes, tad pilda papīra formiņās tā, lai tās būtu gandrīz pilnas.

Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, pēcāk atdzesē.

Pagatavo pildījumu - katliņā lej citronu sulu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā aptuveni astoņas minūtes, līdz masa sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu atstāj atdzist un sabiezēt divas trīs stundas.

Mafiniem vidū ar nazīti izgriež pusotra centimetra diametra bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.

Pagatavo olbaltuma cepurīti - ar mikseri apmēram minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojas gaisīgas, bet stingras putas.

Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 - 20 minūtes, līdz olbaltums kļuvis stingrs.

FOTO: Dobeles Dzirnavnieks

Uz augšu