PVD uzsāk izmeklēšanu par atkritumu konteineros izmestajiem dzīvnieku līķiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme "Līči". Ilustratīvs attēls.
Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme "Līči". Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzsācis administratīvā pārkāpuma lietvedību saistībā ar dzīvnieku līķu neatbilstošu uzglabāšanu patversmē "Mežavairogi", vēsta "Panorāma" pieejamā informācija.

Dzīvnieku mirstīgās atliekas ilgstoši glabātas pārblīvētos atkritumu konteineros, kam brīvi varēja piekļūt gan putni un meža dzīvnieki, gan arī cilvēki.

» Vai dzīvnieku patversmē beigtus suņus izmet atkritumos? 

Internetā ievietotajā video redzams, ka no atkritumu konteineriem ārā spraucas suņu, kaķu un dažādu meža dzīvnieku ķepas, astes un citas ķermeņa daļas. Līdzīgu skatu "Mežavairogos" novēroja arī Latvijas Televīzija.

"Šie līķi tur nestāv 10 gadus no patversmes atvēršanas, šie līķi ir konkrēti savākušies no novembra," skaidro dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" vadītāja Danuta Priede.

Vadītāja atzīmē, ka mirušo dzīvnieku ir tik daudz, jo patversme vāc arī uz ceļiem nobrauktos mājdzīvniekus un meža zvērus.

Ir līgums par mirstīgo atlieku utilizēšanu, bet, tā kā katrs brauciens maksā naudu, līķus uzglabā konteineros.

"Vairāk nodot ir lētāk, nekā nodot mazāk. Diemžēl līķu utilizācija nekad nebūs skaista. Jūsu ziņā ir to interpretēt, kā jūs to gribat, manā ziņā ir pateikt, ka tas ir likumdošanas ietvaros arī tad, ja tas nav skaisti," norādīja Priede.

Tomēr Pārtikas un veterinārais dienestā (PVD) neuzskata, ka šāda pieeja atbilst likumam.

Trešdien, 13. februārī, patversmē veikta pārbaude un par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākta administratīvā lietvedība.

"Blakusproduktu neatbilstoša uzglabāšana, tas ir nenoslēgti konteineri, neatbilstoši marķēti konteineri. Un pietiekoši ilgstoša uzglabāšana," stāsta PVD Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa.

Lai notikušo izmeklētu būs nepieciešami vismaz divi mēneši, un patversmei draud 15 līdz 700 eiro naudas sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu