"Lai ēd, ja garšo!" Danilāns spriež, cik veselīgi ir ēst sava deguna saturu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pavisam nesen sociālo tīklo lietotājus uzjautrināja deputāts Aldis Gobzems, kurš, kā varēja spriest pēc video, Saeimas sēdes laikā nolēma nogaršot to, kas viņam degunā. Par to, cik veselīgi varētu būt mieloties ar puņķiem, raidījumā "Apollo 1h" spriež profesors gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Danilāns norāda, ka puņķu ēšana ir katra paša izvēle: "Nu, ja garšo, lai ēd! Nedomāju, ka tur ir inde, bet nekāds veselīgums nav pierādīts."

"Kāds vakarā apsēdīsies, tagad izdomās, ka kleksēt iekšā puņķus ir veselīgi, atradīs kādu vielu, ka tas ir kaut kas labs."

"Īstenībā, varētu to puņķi pierādīt, ka palīdz vai nepalīdz, man tikai negribas ar to ņemties."

Profesors stāsta, ka, iespējams, šo jautājumu vajadzētu pētīt padziļināti: "Vajadzētu simtiem tūkstošus cilvēku, kuri ēd puņķus un simtiem tūkstošus, kas neēd, tikai vienādas grupas. Vīrieši, sievietes, bērni vienāda vecuma, un novērot viņus 40 gadus. Milzīgi dārgs pētījums. Un, ja mēs beigās redzētu, ka tie, kuri ēd puņķus mirst mazāk, bet tie, kuri neēd, apmirst lielākā daudzumā, tad varētu teikt, ka jā. Varbūt tādi zinātniski pētījumi parādīsies."

Video: "Lai ēd, ja garšo!" Danilāns spriež, cik veselīgi ir nogaršot sava deguna saturu

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu