Iemaksāta Bemhena atbrīvošanai paredzētā 200 000 eiro drošības nauda (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens piedalās preses konferencē, kurā informē par dienesta izmeklēšanu saistībā ar mazgāšanas līdzekļu iegādi.
SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens piedalās preses konferencē, kurā informē par dienesta izmeklēšanu saistībā ar mazgāšanas līdzekļu iegādi. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien saņēmusi apliecinājumu par 200 000 eiro drošības naudas iemaksāšanu "Rīgas satiksmes" (RS) iepirkumu krimināllietā iesaistītā bijušā RS valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena atbrīvošanai no apcietinājuma, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka tiesa nolēma pret minēto drošības naudu Bemhenu atbrīvot no apcietinājuma. No apcietinājuma gan viņu atbrīvos tikai pēc tam, kad cietums būs saņēmis dokumentus no tiesas par drošības naudas iemaksāšanu Valsts kasē.

Vakar tiesa drošības līdzekli izvērtēja bez Bemhena tiešas klātbūtnes, jo tiesa bija noorganizējusi videokonferenci ar cietuma slimnīcu Olainē.

Šorīt no Rīgas Centrālcietuma tika atbrīvots cits RS lietā aizdomās turētais - uzņēmējs Edgars Teterovskis, noskaidroja aģentūra LETA. Viņam atbrīvošanai no apcietinājuma trešdien tiesa noteica 70 000 eiro drošības naudu, kas tika iemaksāta vakar.

Likumā teikts, ka drošības naudu var iemaksāt pati aizdomās turētā persona, kā arī jebkura cita fiziska vai juridiska persona. Persona, kura veikusi drošības naudas iemaksu, iesniedz procesa virzītājam arī rakstveida paziņojumu par iemaksātās naudas izcelsmi un personām, kuras piešķīrušas līdzekļus tās iemaksai. Ja aizdomās turētais nepilda procesuālos pienākumus vai izdara jaunu noziegumu, drošības nauda ieskaita valsts budžetā.

Bemhena pagājušā gada amatpersonas deklarācija vēl nav pieejama, taču 2017.gada deklarācija liecina, ka viņš atalgojumā par darbu RS saņēmis 65 972 eiro un uzkrājis 14 749 eiro.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu