Nakts pīkstinātāju ēras beigas? Telefonkrāpniekus tagad varēs atklāt ātrāk (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mūsdienu sieviete domā par sevi
Mūsdienu sieviete domā par sevi Foto: Edijs Pālens/LETA

Telekomunikāciju operatoriem būs iespēja ātrāk atklāt krāpniecības gadījumus, kad iedzīvotāji nereti saņem telefona zvanus no nepazīstamiem ārvalstu numuriem, ar mērķi, lai uz tiem tiktu atzvanīts, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Krāpniecības gadījumi elektronisko sakaru nozarē, izmantojot numerāciju, nav retums.

Mobilo sakaru operatori skaidro, ka visbiežāk krāpniecība notiek nakts laikā, kad no viena numura tiek veikti zvani vienlaicīgi daudziem abonentiem. Krāpnieki cer uz tarifu starpību starp dažādu valstu operatoriem, un šajā gadījumā zaudējumi tiek radīti operatoram.

Latvijā šādā veidā - vienā reizē - esot izkrāpti pat pusmiljons eiro.

Otrs krāpnieciskais veids ir uzpīkstināšana - cerībā, ka tiks atzvanīts. Šis tālrunis parasti ir paaugstinātas maksas un jāmaksā zvanītājam.

"Visbiežāk tās ir eksotiskas valstis, šie numuri, zem kuriem slēpjas roboti, uzpīkstina, cilvēki atzvana, šajā brīdī notiek krāpniecība" skaidro "Tele2" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Mobilo sakaru operatori šos krāpniekus atklāj un numurus bloķē.

"Mobilo sakaru tirgū strādā ļoti daudz dažādi spēlētāji, tranzītoperatori, un, ja šajā ķēdītes posmā kāds izdomā krāpties, tad gala rezultātā zaudētājs ir kāds no lielajiem operatoriem," turpina Fīrmanis.

Lai to ierobežotu, regulators šonedēļ veica grozījumus noteikumos, kas operatoriem ļaus ātrāk rīkoties un atklāt krāpnieciskos gadījumus. 

Operatori joprojām iesaka neatzvanīt uz nezināmiem tālruņa numuriem, it sevišķi - citu valstu numuriem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu