"Vai nebūs jau gana?" Iedzīvotāji šokā par RS autobusa šoferiem, kuri nekaunīgi apbrauc "korķus" (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Rīgas satiksmes" autobuss. Ilustratīvs attēls.
"Rīgas satiksmes" autobuss. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Kāds rīdzinieks fiksējis, kā "Rīgas satiksmes" autobuss apbrauc sastrēgumu, traucoties visiem garām pa pretējā virziena joslu, kamēr citi šoferi pacietīgi brauc sastrēgumā. "Tas ir bīstami!" raidījumam "Bez Tabu" atzīst drošas braukšanas eksperts.

Aculiecinieks Jānis min, ka redzētais Rīgā, Bauskas ielā, viņu nepatīkami pārsteidzis. Videoreģistratorā iemūžināta sastrēgusi automašīnu kolonna, kas lēni virzās pa Bauskas ielu Mūkusalas ielas virzienā. 

Pēc brīža kolonnai garām pa pretējā virziena joslu aiztraucas "Rīgas satiksmes" pasažieru autobuss, tādējādi apbraucot sastrēgumu.

"Kad pienāks gals šī uzņēmuma šoferīšu pārgalvībai un citu satiksmes dalībnieku apdraudēšanai?" sašutis vaicā Jānis.

Aculiecinieks stāsta, ka autobuss vēlējies ātrāk nokļūt pieturā, kas atrodas aptuveni 300 metru attālumā no vietas, kur tas fiksēts braucam pa pretējā virziena joslu.

Līdz ar to secināms, ka autobuss apbraucis sastrēgumu garā ceļa nogrieznī.

Aptaujātie iedzīvotāji un "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks par šādu autobusa šofera rīcību izsakās kritiski.

"No visiem skatu punktiem to redzot, tas ir bīstami, nedrīkst tā darīt. Jebkurā gadījumā sastrēguma apbraukšana pa pretējo joslu nav labs tonis, tas ir aizliegts. Nekad nevar paredzēt, vai pretī neizbrauks kāda automašīna, kas notiks tālāk," atzīst Vanks 

Šāda rīcība traktējama kā agresīva braukšana, par ko paredzēts sods 70 - 280 eiro un seši soda punkti.

Kā agresīvu braukšanu šo, visdrīzāk, traktētu arī likumsargi, informē Valsts policijā.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" nosoda darbinieka rīcību, situācija tikšot vētīta, izpētot autobusa videokameras ierakstu un veicot pārrunas.

Darba devējs soda šoferi par ierašanos pieturā ātrāk, nekā noteikts sarakstā, savukārt par kavēšanos sankciju nav, tāpēc vēl jo neizprotamāka ir pārgalvīgā steiga, saka "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča - Feldmane.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu