Ministre Ilga Šuplinska par attiecībām: Man tāda karma - pie manis pievelkas trakie un alkoholiķi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) ir trīs bērnu - Evikas (26), Mareka (11) un Madaras (2) mamma. Ministre intervijā izdevumam "Ieva" neslēpa, ka visiem vīriešiem viņas dzīvē ir bijušas problēmas ar alkoholu. 

Ministre izdevumam "Ieva" atklāja, ka apprecējās uzreiz pēc meitas Evikas piedzimšanas un desmit gadu garumā viņai bija arī cits uzvārds. Taču šķiršanās nāca tādēļ, ka viņas vīrs sāka dzert. 

"Vispār jau arī mans tētis dzēra. Manuprāt, tā bija tāda padomju laika slimība. Patiesībā šis ir tāds tumšs plankums, par kuru parasti neviens negrib runāt. [..]

 Smejos gan, ka man tāda karma - pie manis pievelkas trakie un alkoholiķi. Tāpēc es pati vispār nelietoju alkoholu - esmu redzējusi un redzu, kādas ir tā sekas. Nu labi, varu izdzert pusglāzi vīna un atzīt, ka tās tomēr nav pretīgas zāles.

Bet lai man būtu tāda gribēšana? Nē! Es relaksējos sportā, dejošanā, aktīvajā atpūtā un brīnos par cilvēkiem, kas iedzer drosmei, lai kaut ko dullu darītu. Man to nevajag - varu tāpat kaut uz galvas stāvēt," izdevumam pastāstīja Šuplinska. 

Arī viņas abu jaunāko bērnu tēvam Ingaram bijušas problēmas ar alkoholu, taču viņa pagātne ministri nebaidīja, tieši pretēji - iedrošināja attiecībām. "Katram cilvēkam ir sava ēna - tu vari to ignorēt, bet tad neattīsties kā personība. Ingars savu ēnu ir pieņēmis - viņš jau pirms mūsu attiecībām bija sapratis, ka ir alkoholiķis, izgājis ārstēšanās kursu un pierādījis, ka var mainīties. Mēs abi neesam vienkāršas personības."

Šuplinskai gan nav vērtīgu ieteikumu sievietēm par to, kā rīkoties, ja otra pusīte lieto alkoholu. "Pieļauju, ka vīrietis pat var mainīties, redzot, ka sieviete ir vārgāka, tāpēc par viņu jārūpējas. Iespējams, alkoholismu padziļina sievietes neatkarība - tas, ka vīrietis nejūt savu lomu. Tomēr galvenais ir, ko tu pati no dzīves gribi."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu