Aizsardzības ministra vārdā no Krievijas serveriem izsūtīti viltus e-pasti (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 19.februārī, izmantojot viltus e-pasta adresi, aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) vārdā vairākiem adresātiem valsts iestādēs izsūtīta ziņa ar nepatiesu un kompromitējošu saturu, informē Aizsardzības ministrijā.

Viltus e-pasti ar Pabrika parakstu izsūtīti no Krievijā bāzētiem serveriem. Saturs veidots aizsardzības ministra vārdā, kurā viņš it kā skaidro, ka 16. februārī apmeklējis kādu bāru Vecrīgā, kurā piedalījies divdomīgās brīvā laikā aktivitātēs.

Pabriks skaidroja, ka kiberdrošības speciālistiem no "CERT.LV" ļoti operatīvi likvidēja viltus e-pastus un noskaidroja, ka tie sūtīti no Krievijas serveriem. "Varu tikai minēt, vai šādu "uzmanību" esmu izpelnījies ar kritisku interviju Krievijas radiostacijai "Eho Moskvi" vai "pārāk aktīvu" darbu Minhenes drošības konferencē," pauda ministrs.

Aizsardzības ministrija skaidro, ka šis e-pasts ir uzskatāms par klasisku identitātes viltošanas operāciju ar spiegošanas elementiem, lai noskaidrotu, no kādām IP adresēm e-pasts ir apskatīts. Tāpat šis ir veids, kā iespējami plašā mērogā diskreditēt aizsardzības ministru un aizsardzības nozari kopumā ar mērķi veicināt sabiedrības neuzticību.

Aizsardzības ministrija aicina sabiedrību neuzticēties viltus e-pasta sūtījumiem un kritiski izvērtēt saņemto informāciju.

Aizsardzības ministrija atgādina, ka e-pasta saturā norādītajā laikā Pabriks piedalījās 55. Minhenes drošības konferencē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu