"Bites man seko, un es nezinu, kādēļ!" Vīrieti Etiopijā apsēdušas bites

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bišu strops. Ilustratīvs attēls.
Bišu strops. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Kāds Etiopijas iedzīvotājs, kurš tiek dēvēts arī par "bišu tēvu", guvis ievērību pateicoties savai spējai likt bitēm viņam sekot. Kāpēc tā notiek - to nezina arī pats biškopis, vēsta raidsabiedrība "BBC News". 

"Cilvēki mani dēvē par "bišu tēvu" vai arī "medus tēvu", bites nāk mani apciemot un paliek pie manis mājās. Es viņas uzskatu par savu ģimeni," saka etiopietis Gosa Tafesa.

Bites pie Tafesa ieradušās pirms 15 gadiem, un kopš tā laika arī tur dzīvo. Kā norāda mājas samnieks, bites esot izveidojušas stropu, kurš spēj saražot 25 līdz 30 kilogramus medus sezonā.

Tafesa stāsta, ka bērniem problēmas ar bitēm nekad neesot bijušas, taču reizēm kukaiņi traucē kaimiņus.

Tas ir bijis viens no iemesliem, kāpēc ģimene mēģināja stropu samazināt, taču mazināt bišu skaitu mājās tā arī nekad nav īsti izdevies. Lai ko arī darītu, bites vienmēr atgriezušās. 

"Citu māju mums nav, tādēļ dzīvojam kopā," norāda biškopis. 

Tafesa meita stāsta: "Mani draugi no bitēm ļoti baidās, tādēļ es eju mācīties pie viņiem. Reizēm aicinot draugus pie sevis viņi atsaka, jo domā, ka bites viņus sadzels."

Saimnieks atzīst, ka bites ir gatavas sekot viņam, lai kurp viņš dotos. Taču iemeslu viņš nezina.

"Kad dodos uz citām pilsētām, bites izveido kolonnu un mani pavada. Viņas ap manu ķermeņi izveido tīklu. Es nedomāju, ka atšķiros no citiem cilvēkiem, bet, ja tā lemts būt, es to pieņemu," smejot piebilst "bišu tēvs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu