Zakerbergs: "Facebook" nav mērķa būt "patiesības arbitram" (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Facebook" logo. Ilustratīvs attēls.
"Facebook" logo. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Sociālā tīkla "Facebook" uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs trešdien, 20. februārī, paziņoja, ka grib apturēt dezinformācijas izplatīšanu šajā sociālo mediju platformā, bet atzīst to, ka cilvēki negrib, lai "Facebook" kontrolētu patiesību.

Zakerbergs sacīja, ka "Facebook" "noteikti" nemēģina uzņemties patiesības noteicēja lomu, bet vienlaikus cenšas noalgot vairāk sertificētu faktu pārbaudītāju, lai nodrošinātu to, ka šajā sociālo mediju platformā necirkulētu nepatiesas ziņas.

"Cilvēki negrib, lai "Facebook" būtu patiesības arbitrs," teica Zakerbergs, sakot runu Hārvarda Universitātē. "Cilvēki jau domā, ka mums ir pārāk daudz varas."

"Facebook" ļoti cenšas "nodrošināt, lai mēs rādītu cilvēkiem augstas kvalitātes saturu", un veido attīstītas sistēmas šim mērķim, sacīja Zakerbergs.

Zakerberga runa bija daļa no vairākām sarunām par tehnoloģiju un sabiedrību, kuras viņš plāno sarīkot šogad.

"Facebook" vadītājs arī sacīja, ka šai sociālo mediju platformai, kuru katru dienu lieto apmēram pusotrs miljards cilvēku visā pasaulē, arī turpmāk jābūt bez maksas, jo tā turpina augt.

Viņš arī pievērsās "Facebook" videokamerai "Portal", kas paredzēta videočatam mājās, un juta līdzi tiem patērētājiem, kas varētu to uzskatīt par biedējošu. Zakerbergs atzina, ka tā "kamera cilvēku dzīvojamā istabā", un sacīja, ka viņš paredz nodrošināt, lai tā būtu šifrējama.

"Facebook" debitēja ar "Portal" pērnā gada novembrī, izraisot tehnoloģijas kopienā bažas par privātumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu