Prokopčuka pirmo reizi Rīgas maratonā skries klasisko distanci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas rekordiste maratonā, daudzkārtēja prestižu maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka piedalās "tet" Rīgas maratona zelta sezonas atklāšanas preses konferencē.
Latvijas rekordiste maratonā, daudzkārtēja prestižu maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka piedalās "tet" Rīgas maratona zelta sezonas atklāšanas preses konferencē. Foto: Paula Čurkste/LETA

 Latvijas titulētākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka maijā "tet" Rīgas maratonā pirmo reizi šajā sacensībās skries klasisko maratona distanci jeb 42 kilometrus un 195 metrus.

Šogad Rīgas maratons un ar to saistītie pasākumi norisināsies 18. un 19.maijā.

"Man ir liels pagodinājums atgriezties starptautiskajā maratonu apritē, skrienot savā mājas trasē Latvijā. Tas ir katra sportista sapnis - skriet pasaules līmeņa maratonā kopā ar labākajiem skrējējiem, vienlaikus saņemot nedalītu līdzjutēju atbalstu, kā tas parasti notiek Rīgā," piektdien preses konferencē stāstīja Prokopčuka.

Līdz šim viņa Rīgā skrējusi tikai pusmaratona distanci, uzstādot arī patreizējo "tet" Rīgas maratona pusmaratona distances rekordu sievietēm ar rezultātu vienu stunda desmit minūtes un 27 sekundes.

Savu dalību maratonā apstiprinājis Valērijs Žolnerovičs, kurš tieši Rīgā ir uzstādījis valsts rekordu.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Iepriekš tas nesa "Nordea" vārdu, taču pēdējo piecu gadu maratona ģenerālsponsors ir "Lattelecom", kas kopš 2008.gada bija pasākuma stratēģiskais partneris.

Pagājušajā gadā Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) apstiprināja Rīgas maratona atbilstību prestižajai Zelta kvalitātes zīmei. Zelta zīmē maratons pirmoreiz noritēs jau šogad, kļūstot par vienīgo maratonu Ziemeļeiropā, kas jebkad iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā kopā ar tādiem maratoniem kā Berlīnes, Tokijas, Londonas, Bostonas, Ņujorkas, Prāgas un citiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu