"Braucām pie mācītāja darīt to lietu." Viens no priestera Zeiļa lietā cietušajiem atklāj piedzīvoto (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krusts; ilustratīvs foto.
Krusts; ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Viens no priestera Zeiļa lietā cietušajiem sarunā ar Latvijas Televīziju pastāstījis par to, kā kļuvis par cilvēktirdzniecības upuri un arī par tikšanās reizēm ar mācītāju.

Viens no cietušajiem, kurš tagad sasniedzis pilngadību, teju visu savu mūžu pavadījis bērnunamos un pansionātos. Viņam ir konstatēta garīga atpalicība, bet rīcībspēja nav atņemta, tādēļ viņš dienas laikā drīkstējis brīvi atstāt pansionāta teritoriju, lai dotos savās darīšanās.

Tieši šādā veidā puisis Rīgas autoostā iepazinies ar saviem pāridarītājiem - diviem padzīvojušiem vīriešiem virs 60 gadu vecuma, kurus saukuši Pēteris un Aivars.

Cietušais stāstīja, ka sākumā pat īsti nav sapratis, ka ar viņu tiek darīts kas pretlikumīgs. Nolaupītāji pat nokārtojuši, ka viņš tiek izrakstīts no pansionāta un pārceļas pie viņiem uz pastāvīgu dzīvi, tad sākuši viņu vadāt apkārt un "tirgot" citām personām.

Viņš arī aizvests pie mācītāja, kura vārdu nav zinājis, bet pēc attēla atpazina, ka tas bijis Zeiļa, vēsta Latvijas televīzija.

Puisis uz Latgali vests ar vilcienu, ticis arī fiziski iespaidots. Viņam tikusi maksāta nauda - kādreiz samaksāti pieci eiro, citreiz viņš saņēmis cigaretes.

Vaicāts, vai mācītājs jaunietim devis naudu, viņš atbildēja noraidoši.

"Nē. Pēterim tikai iedeva kukuļnaudu. Pēteris teica mācītājam, ka nopirks man botes, drēbes nopirks, bet neizdarīja to. Viņš piemānīja mācītāju. Un otrreiz braucām pie mācītāja darīt to lietu. Pēteris mani vilka, lai viņš otrreiz saņemtu naudiņu," stāstīja cietušais.

No gūsta puisim izdevies atbrīvoties tikai pēc tam, kad viņš par notikušo pastāstījis savam bērnunama laika draugam, kurš uzsācis patstāvīgu dzīvi ārpus sistēmas. Draugs par notiekošo informējis kādu nevalstisko organizāciju, kas savukārt vērsās policijā.

» Kriminālvajāšanai nodod priestera Zeiļas lietu

Jau vēstīts, ka Valsts policija nodevusi kriminālvajāšanas uzsākšanai lietu, kurā Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa tiek turēts aizdomās par cilvēku tirdzniecību, bet vēl divi vīrieši - par seksuālu vardarbību.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu