Iekšlietu ministrs: Tuvākajā laikā tiks aizturēti negodīgi cilvēki iekšlietu sistēmā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (JKP).
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (JKP). Foto: Paula Čurkste/LETA

Tuvākajā laikā būs redzami rezultāti cīņai ar iekšējo korupciju, kad tiks aizturēti negodīgi cilvēki iekšlietu sistēmā, lai to maksimāli attīrītu, šodien partijas "KPV LV" biedru sapulcē, kurai nebija kvoruma, sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Politiķis to sacīja kontekstā ar to, ka viņš Iekšlietu ministrijā (IeM) ir sācis "ļoti nežēlīgu cīņu pret iekšējo korupciju" un pārrunājis šo uzdevumu ar atbildīgo iestāžu vadītājiem.

Tāpat viņš strādājot pie izglītības kvalifikācijas paaugstināšanas iekšlietu jomas darbiniekiem, kā arī strādā pie valsts iekšējās drošības stiprināšanas.

Politiķis norādīja, ka pēc valdības izveidošanas ir parādījies jautājums, kādai ir jābūt darba pieejai - "vai teikt, ka viss ir slikti vai piedāvāt risinājumus". Viņš uzsvēra, ka novērtē cilvēkus, kas ir nākuši klāt un piedāvājuši risinājumus.

Saistībā ar uzskatu, ka "KPV LV" nevajadzēja iet valdībā un ka bija nepieciešamas Saeimas ārkārtas vēlēšanas, Ģirģens norādīja, ka saskaņā ar Satversmi tauta tikai gadu pēc parlamenta darbības laika varētu prasīt tā atlaišanu. Tāpat strādājot opozīcijā, netiktu ņemts vērā "KPV LV" viedoklis, uzsvēra politiķis.

Viņš norādīja, ka, ja politiskie konkurenti nerespektēs "KPV LV" un situācija "stāvēs uz vietas", tad politiskais spēks izstāsies no valdības. Bet, kamēr partija var pildīt savus solījumus vēlētājiem, Ģirģens aicināja neizdarīt priekšlaicīgus secinājumus.

Ģirģens uzsvēra, ka ir panākts, ka Saeima ir pieņēmusi lēmumu saistībā ar elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanu.

Šo tēmu turpināja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), kurš partijas biedriem pauda, ka pašlaik strādā pie OIK likvidēšanai nepieciešamo normatīvo aktu izstrādes. Vispirms ir jāapkopo ļoti daudz nepieciešamās informācijas, lai lēmums būtu izsvērts un tiesisks.

Nemiro uzsvēra, ka virzienu uz OIK likvidēšanu "ieturēsim taisni un nelokāmi".

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) norādīja, ka viņas pārraudzītajā nozarē ir ļoti plašs darba lauks un tādi uzdevumi kā nabadzības apkarošana un nevienlīdzības mazināšana. Politiķe akcentēja, ka pildīs partijas solījumus vēlētājiem un pauda cerību, ka tam būs atvēlēti četri gadi.

Politiķe uzsvēra, ka neskatoties uz to, ka 2019. gadam tiks pieņemts tehniskais budžets, tomēr tajā papildus būs nodrošināti 18,6 miljoni eiro prioritārajiem pasākumiem.

Politiķe akcentēja, ka "KPV LV" jau kādu mēnesi nevar vairs prasīt "Kam pieder valsts?", jo valsts tagad pieder arī "mums".

Petraviča norādīja, ka ar Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri (JV) esot apspriedusi situāciju, kad pirms nonākšanas politikā "tu esi bijis draugu un kolēģu ieskauts un mīlēts, bet pēkšņi vienā dienā, kad esi apstiprināts amatā, kļūsti par ienīstāko objektu - objektu nevis cilvēku".

Labklājības ministres atziņa, ka "viss, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus", izpelnījās nelielus klātesošo aplausus.

» Petraviča par sievietes lomu valdībā: Esmu izraudzīta kā, iespējams, vājākais posms

Kā ziņots, šodien sasauktajai partijas "KPV LV" biedru sapulcei nebija kvoruma, tāpēc tiesiski tā nebija lemtspējīga. Divu nedēļu laikā paredzēts sasaukt jaunu biedru sapulci.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu