Zināmas detaļas par traģisko avāriju Daugavgrīvas ielā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Avārija uz Daugavgrīvas šosejas pie pagrieziena uz Voleriem
Avārija uz Daugavgrīvas šosejas pie pagrieziena uz Voleriem Foto: @breakinglv

Šorīt satiksmes autobusa sadursmē ar mikroautobusu dzīvību zaudēja divi cilvēki, vēl vairāki ar traumām nogādāti slimnīcā. Šobrīd ir skaidrs, ka Volkswagen mikroautobus iebraucis pretējā brauktuves pusē – tieši priekšā satiksmes autobusam, vēsta TV3 Ziņas. 

Avārija notika īsi pēc plkst. 10.00 no rīta Rīgā uz Daugavgrīvas šosejas pie pagrieziena uz Voleriem, vietā, kur apdzīšana ir aizliegta, bet atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. 

Brauktuves atbrīvošana no sasistajiem transportlīdzekļiem un to atlūzām  glābējiem prasīja aptuveni divas stundas. Pa  to laiku lai nokļūtu Bolderājā vai no tās brauktu uz galvaspilsētas centru, satiksme tika novirzīta pa blakus esošo pļavu.

“Jā, kārtējā traģēdija un, acīmredzot, laika apstākļi pie šīs traģēdijas arī ir līdzvainīgi, jo, visticamāk, negadījums ir noticis dēļ slidenā ceļa. Operatīvie dienesti, kas ieradās pirmie teica, ka ceļš bijis tik slidens, ka bija diezgan grūti nostāvēt uz kājām,” saka Ceļu policijas priekšnieks Normunds Krapsis.

Sadursme notika starp Rīgas satiksmes 3. maršruta autobusu un Volkswagen markas mikroautobusu, kas pēc avārijas pārvērtās lūžņu kaudzē.

"Negadījuma rezultātā gāja bojā šīs vieglās automašīnas vadītājs un pasažiere. Vēl negadījumā cieta autobusa vadītājs un tika hospitalizēti kopumā pieci cilvēki no autobusa – autobusa vadītājs un četri pasažieri, bet medicīniskā palīdzība ir sniegta vairākiem cilvēkiem," saka Krapsis.

Negadījuma apstākļi tiks precizēti izmeklēšanā, tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka "Volkswagen" mikroautobus iebraucis pretējā brauktuves pusē – tieši priekšā satiksmes autobusam. To, kā īsti notika avārija palīdzēs noskaidrot ieraksts no autobusa video reģistratora.

"Šobrīd nav informācijas, vai notika apdzīšana, sākotnējā informācija liecina, ka nekāda apdzīšana netika veikta," norāda Ceļu policijas priekšnieks.

Apledojuma dēļ avārijas un satiksmes negadījumi šodien notika arī citviet Latvijā. Piemēram, Garkalnes novadā uz Vidzemes šosejas no ceļa bija noslīdējušas sešas automašīnas, tādējādi veidojot sastrēgumu abos virzienos.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu