Raidījums: Rimšēviča aizstāvības taktikas maiņa ieildzina izmeklēšanu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilmārs Rimšēvičs.
Ilmārs Rimšēvičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Netipiska situācija izveidojusies Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietas izmeklēšanā. Viņam jau vasarā uzrādīta apsūdzība, bet lietu nevar nodot tiesai, jo Rimšēvičs mainījis aizstāvības taktiku, ziņo LTV raidījums "de facto".

Pēc apsūdzības uzrādīšanas pērn vasarā Rimšēvičs sācis aktīvi liecināt. Arī šonedēļ viņš ieradās Ģenerālprokuratūrā, kur pavadīja četras stundas. Rimšēviča liecības prokuratūrai jāpārbauda, tostarp jānopratina liecinieki. Faktiski prokuratūrai jāveic pirmstiesas izmeklēšana, ar ko pirms tam nodarbojās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Par lietu atbildīgā prokurore Viorika Jirgena skaidro, ka notiekošais nenozīmē, ka KNAB būtu slikti strādājis.

Process ieildzis, jo Rimsēvičs mainījis aizstāvības taktiku pēc tam, kad lieta nodota prokuratūrai.

Rimšēvičs trešdien pameta prokuratūru lielā steigā un negribēja atbildēt uz "de facto" jautājumiem.

Viņa advokāts Aldis Pundurs pauda, ka "acīmredzami kļūst, ka daudzas lietas [apsūdzībās] ir pilnīgi absurdas". Pundurs gan nevēlējās konkretizēt, vien piebilda, ka Rimšēvičs "jau ir atspēkojis daudz ko".

Lietā par kukuļņemšanu no "Trasta komercbankas" akcionāriem bez Rimšēviča apsūdzēts arī uzņēmējs Māris Martinsons.

Arī viņa advokāts Didzis Vilemsons uzskata, ka viņa klients apsūdzības ir atspēkojis.

Taču tā nedomā prokurore Jirgena. Viņa nevēlas izklāstīt, cik liels pienesums ir apsūdzēto liecībām, tomēr prokurore atzīmē, ka apsūdzības aizvien nav atceltas.

"Ja man būtu uz šo brīdi iesniegti tādi pierādījumi, kas man liktu domāt, ka ir celta nepamatota apsūdzība, tad man būtu jārīkojas atbilstoši likumam un būtu jāatceļ. Es šobrīd neesmu to darījusi. Vajadzētu izdarīt secinājumu, ka mani nav izdevies pārliecināt ar tiem pierādījumiem," pauda Jirgena.

Jirgena nevēlas prognozēt, cik vēl laika izmeklēšana prasīs, taču pat vissliktākā scenārija gadījumā šogad to vajadzētu pabeigt, vēsta LTV raidījums "de facto".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu