Voins: Šai izlasei nav saukļa "Tagad vai nekad" - iespējas sevi pierādīt būs daudz (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Basketbola savienība (LBS) nevar neko pārmest ne Latvijas vīriešu izlases treneriem, ne spēlētājiem par neiekļūšanu Pasaules kausā, pēc sāpīgā zaudējuma Melnkalnei teica LBS prezidents Valdis Voins. Voins arī uzskata, ka komandai iespējas sevi pierādīt būs vēl daudz. 

Latvijas izlase šī gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 80:74 (16:8, 20:23, 24:24, 20:19) uzvarēja Melnkalni, tomēr to nepaveica ar vajadzīgo deviņu punktu starpību, tāpēc ceļazīmi uz finālturnīru ieguva tieši melnkalnieši.

"Pusotra gada darbs nav vainagojies ar to rezultātu, ko gaidījām. Nevaram neko pārmest ne treneriem, ne spēlētājiem, vēl jo vairāk līdzjutējiem, kuri klāt bija visos Latvijas mačos. Treneriem uzdevums bija grūts, jo komandas sastāvu ietekmēja daudzas lietas. Šajā ciklā kopumā ir piedalījušies 26 basketbolisti, bet spēlē pret Melnkalni sastāvs bija tuvu optimālam, izņemot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājus," žurnālistiem teica Voins.

Foto: FIBA.com

Latvijas izlase savā grupā palika ceturtajā vietā, kamēr ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguva trīs labākās vienības.

"Viens neliels saules stariņš - esam pirmā no Eiropas izlasēm, kas neiekļuva Pasaules kausā. Ja šīs kontinenta izlases finālturnīrā cīnīsies veiksmīgi, tad pie attiecīgiem nosacījumiem, iespējams, tiks izspēlētas vēl divas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm," atklāja Voins.

Sabiedrībā plašas diskusijas ir par to, vai atkāpties no Latvijas izlases galvenā trenera amata nevajadzētu Arnim Vecvagaram, tomēr LBS nevēlas sasteigt šādu lēmumu pieņemšanu.

"Rīt sanāks treneru komisija. Pēcpusdienā tā uzklausīs treneru viedokli un dos rekomendācijas," skaidroja Voins. "Basketbols neapstājas. Vēl priekšā daudz cīņu. Šai izlasei nav saukļa "Tagad vai nekad" - iespējas sevi pierādīt būs daudz. Pārdzīvojam šo nosacīto neveiksmi un gatavojamies nākamajām sacensībām," sacīja LBS prezidents.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātos vēl ne reizi nav piedalījusies, turklāt tāda pati situācija ir arī Melnkalnei, kas līdz ar to šogad sacentīsies savā pirmajā finālturnīrā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.auguta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu