Policija PČ slēpošanā norises vietā aiztur Austrijas, Igaunijas un Kazahstānas sportistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Sanpix

Austrijas un Vācijas policijas dažādās vietās, kur pašlaik tiek aizvadīts pasaules čempionāts tādos ziemas sporta veidos kā distanču slēpošana, tramplīnlēkšanā ar slēpēm un ziemeļu divcīņā, trešdien veic kratīšanu, informē uzticamais Vācijas televīzijas kanāla ARD žurnālists Hajo Zepelts.

Tikmēr Austrijas policija ziņo, ka aizturētas deviņas personas, starp kurām ir pieci sportisti no Austrijas, Igaunijas un Kazahstānas.

Reidi tiekot veikti saistībā ar aizliegto vielu lietošanu, bet šādām policijas aktivitātēm atļauja dota pēc pēdējo dienu veiktās izmeklēšanas rezultātiem.

Līdz šim brīdim Austrijas policija veikusi 17 reidus, paziņojot, ka "sagrāvusi starptautisku dopinga tīklu". Reidi notikuši mēnešiem ilgas izmeklēšanas rezultātā un tās centrā bijusi kāda noziedzīga organizācija, kurā bija arī sporta ārsti. Viens ārsts un viņa līdzdalībnieks tika aizturēti Erfurtā, Vācijā, bet vēl septiņas personas tika aizturētas pasaules čempionāta norises vietā Zēfeldē. Starp Zēfeldē aizturētajiem ir divi noziedzīgās organizācijas pārstāvji, divi Austrijas sportisti, divi Igaunijas sportisti un viens Kazahstānas sportists.

Austrijā un Vācijā par dopinga lietošana ir kriminālpārkāpums.

Tieši distanču slēpošanā dopinga lietošana vēsturiski bijusi izplatīta, jo līdzīgi reidi bija 2001.gadā pasaules čempionātā Somijā, kamēr 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Itālijas policija pārbaudīja Austrijas biatlona un slēpošanas komandu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā biatlonā policija veica kratīšanu Kazahstānas izlasē.

Vēl pērn pētnieciskajam žurnālistam Zepeltam Vācijas prezidents Valters Šteinmeiers piešķīra ordeni par īpašiem nopelniem tieši par dopinga lietu izmeklēšanu.

Zepelts savulaik palīdzēja atklāt darbības ar dopingu Krievijā.

Pasaules čempionāts Zēfeldē, Austrijā, ilgs līdz 3.martam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu