"Viņa var tevi nogalināt!" Sešgadīga meitene ierauga "pašnāvnieku spēles" varoni bērnu multenē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzuņemums no Youtube video

Kāda sešus gadus veca meitene portālam "Daily Mail" aprakstījusi savu stindzinošo "sastapšanos" ar "Momo Challenge" pašnāvnieku spēli, skatoties multfilmu "Peppa pig" "Youtube Kids" kanālā. 

Meitene skatījusies populāru bērnu programmu, kad ekrānā parādījās šausminošs personāžs Momo - ar izvalbītām acīm un putnam līdzīgu ķermeni un mēģināja ar viņu sadraudzēties. Meitene aprakstījusi savu šausmu stāstu izbiedētajai mātei. Momo esot kā aplikācija, kurai var piezvanīt un uzrakstīt ziņu. "Viņa var būt tavos sapņos, un viņa var tevi nogalināt!"

"Ja tu viņai piezvanīsi, viņa var pakārties, un tad tas kļūst pavisam drūmmi," stāstīja meitene. 

"Ja tu viņai uzraksti "vai varam būt draugi?", viņa atbildēs: "Jā, mēs varam kļūt labākie draugi.""

»Īrijā vecākus brīdina par jaunu bīstamu videospēli

"Ja tu aiziesi pie viņas uz mājām pa īstam, viņa tevi nogalinās," atzīst meitene, norādot, ka neizmanto šo aplikāciju, jo negrib tikt nogalināta. 

Meitenes mamma dalījās ar šausminošo video, lai brīdinātu citus vecākus par satraucošo "spēļu draugu", kas var mudināt bērnus nodarīt sev pāri un pat atņemt sev dzīvību. 

Kopš tā laika mamma ir izdzēsusi Youtube aplikāciju no meitas planšetes, lai nepieļautu, ka meita atkal sastopas ar Momo. 

Viņa iesaka vecākiem runāt par to ar saviem bērniem, parādīt Momo bildes un brīdināt tos. 

"Dariet viņiem zināmu, ka Momo nav īsta un kaitēšana sev vai kādam citam ir kaitīga un var būt bīstama."

Patlaban nav skaidrs, kur Momo ir cēlusies vai kas aiz tās slēpjas.  Zināms, ka tā saistīta ar vismaz septiņiem telefona numuriem ar Japānas un daudzu Latīņamerikas valstu kodiem. Momo avatāru radīja Japānas uzņēmums "Link Factory". Baisais dizians sākotnēji bija aplūkojams mākslas galerijā "Vanilla" ar nosaukumu "Mother Bird". Momo vaibstus veido sāpēs izdēdējusi seja, izvalbītas acis un nedabiski šaurs smaids. 

Tiek ziņots, ka pagājušā gada septembrī divpadsmitgadīga meitene un sešpadsmit gadus vecs pusaudzis Kolumbijā izdarījuši pašnāvību pēc pašnāvības spēles noskatīšanās. Pēc bojāgājušo bērnu nāves policija atsavinājusi viņu telefonus un apgalvo, ka tur tika atrastas ziņas, kas saistītas ar spēli. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu