Matīss neierodas uz RD komitejas sēdi savas aizņemtības dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) pagaidu vadītājs Anrijs Matīss.
Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) pagaidu vadītājs Anrijs Matīss. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē šodien, 28. februārī, tika izsludināts pārtraukums 25 minūtes pēc tās sākuma, jo uz sanāksmi nebija ieradies SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss.

Pēc opozīcijas rosinājuma ārkārtas sēde tika sasaukta, lai Matīss deputātus iepazīstinātu ar auditoru kompānijas "Ernst&Young" ziņojumu par situāciju uzņēmumā, tostarp, par auditoru atklātajiem uzņēmuma iepirkumiem un sadarbības līgumiem, kuri radījuši zaudējumus.

Kā skaidroja komitejas vadītājs Vadims Faļkovs (S), Matīss paudis gatavību deputātiem šādu informāciju sniegt, taču aizņemtības dēļ šodien ierasties nevarēja.

Vienlaikus viņš paudis gatavību uz sēdi atnākt nākamnedēļ.

Deputāts Vilnis Ķirsis (V) gan pauda neizpratni, kā tas nākas, ka Matīss "visu dienu sēž pie Ušakova kabinetā", bet atnākt uz sēdi viņam neesot laika.

Tāpat arī deputāts Viesturs Zeps (LA) pārmeta Faļkovam, ka, ja viņš zināja, ka Matīss ierasties nevarēs, viņš varēja par to pabrīdināt kolēģus un sēdi nesasaukt.

Faļkovs gan skaidroja, ka sēdi nesasaukt nevarēja, jo, balstoties uz opozīcijas priekšlikumu, ārkārtas sēde bija jāsasauc 24 stundu laikā kopš priekšlikuma iesniegšanas.

Vairāki opozīcijas deputāti nevēlējās gaidīt līdz nākamajai nedēļai, norādot, ka "tikmēr "Rīgas satiksmei" jau iestāsies maksātnespēja", tādēļ Ķirsis rosināja sēdi turpināt jau rītdien. Viņa rosinājums gan atbalstu neguva.

Arī deputāts Jurģis Klotiņš (VL-TB/LNNK) iesniedza priekšlikumu atcelt Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) kā uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvi. Arī viņa priekšlikums atbalstu neguva.

Pēc asas vārdu apmaiņas komitejas deputātu vidū, rezultātā domnieki vienojās, ka Matīss komitejai ziņojumu par situāciju uzņēmumā sniegs trešdien, 6. martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu