Režisors Uģis Olte nosoda šķiršanās fenomenu: Ja dzīvē pietrūkst kaislību, iesaku tās meklēt darbā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašmāju režisors Uģis Olte intervijā izdevumam "Ieva" norādīja, ka ir pārliecināts par to, ka ģimene un bērni ir nopietnākā investīcija, ko nedrīkst bezatbildīgi pazaudēt. 

Olte neslēpa uzskatu, ka, viņaprāt, pāri nedrīkst šķirties, jo tā esot dzīves izniekošana. "It kā citās jomās neesmu praktiskas dabas cilvēks, bet attiecībā uz kopdzīvi gan - esmu ģimenē investējis tik daudz sava laika, darba, domu, un kāpēc lai es to vienā dienā nolaistu podā?! [..] Pieaugušam cilvēkam tā ir bezatbildīga uzvedība. Ja tu centies būt atbildīgs, nevar gadīties. Labi, ja pārim nav bērnu, tad lai būtu - šķiries, tiecies, ar ko gribi, šķiries atkal. Bet, ja ir bērni.. Kuru tad tu tur beigās čakarē? Viņus!"

Viņš uzskata, ka cilvēkiem ir jāspēj noturēt uzmanība uz savu otru pusīti, nevis pie pirmajām grūtībām fantazēt par citiem cilvēkiem.

"Mums visapkārt tiražē saldo iemīlēšanās fenomenu, kas reālajā dzīvē tomēr ir diezgan īslaicīgi un iluzori. Bet tiek uzturēta iedoma, ka tā saldā izjūta jāmēģina dabūt atpakaļ. Gribas pafantazēt, kā būtu, ja būtu. Fantazē par to, ka esi sirms un tev jālūdz pakasīt muguru tam pašam cilvēkam, kurš tev pagaidām vēl lunkans iet blakus. Man tad rodas labākas emocijas, nekā fantazējot par kādu svilpasti.

"Jāstrādā ir pie visa. Tāpat kā tu saņemies un izvadā bērnus uz kādu pulciņu, tā arī saņemies un parūpējies, lai tev galvā nemaisītos stulbas domas. Tas ir darbs. Un, starp citu, par labi padarītu darbu prieks rodas vienmēr! Ja liekas, ka dzīvē pietrūkst kaislību, vismaz vīriešiem iesaku tās meklēt darbā - tur tu vari izdomāt sev izaicinājumus, fantazēt, censties, plosīties. Ir tāds teiciens: ģimene nav boksa mačs. Piekrītu, bet darbs gan tas mierīgi var būt. Protams, ar nosacījumu, ka tev patīk savs darbs," stāsta Olte. 

Fotogalerija: režisors Uģis Olte

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu