Spānijā katoļu organizācija sākusi kampaņu pret "feminacistiem" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HazteOir.org/Twitter

Spānijā katoļu organizācija "HazteOir" ceturtdien sākusi kampaņu pret "feminacistiem", salīdzinot sievietes, kuras cīnās par dzimumu līdztiesību, ar nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru.

Radikāli noskaņotā organizācija pretrunīgi vērtētas akcijas veikusi arī agrāk.

Iepriekš tā mēģināja apbraukāt Spāniju ar autobusu, kuru rotāja bērnu auditorijai domāti transfobiski saukļi. Prokuratūra secināja, ka šī kampaņa uzskatāma par naida noziegumu un miera traucēšanu, tādēļ tā tika apturēta un autobuss konfiscēts.

Ceturtdien sāktās kampaņas ietvaros tiek izmantoti plakāti, kuros redzams Hitlers ar uzkrāsotām lūpām. Ar šiem plakātiem aplīmēti organizācijas autobusi.

"HazteOir" protestē pret Spānijas likumiem, kas vērsti pret dzimumu vardarbību un vardarbību pret sievietēm ģimenē, apgalvojot, ka šie likumi diskriminē vīriešus un pārkāpj tiesības uz vienlīdzīgu attieksmi pret visiem cilvēkiem.

Organizācija iesniegusi petīciju Spānijas labējā spārna partijām ar lūgumu šos likumus anulēt.

"HazteOir" pavēstīja, ka plāno ar autobusiem apbraukāt Spānijas pilsētas pirms Starptautiskās sieviešu dienas 8. martā, kad Spānijā plānotas lielas demonstrācijas.

"HazteOir", kas sevi reklamē kā ģimenes tiesību un vērtību aizstāvi, 2014. gadā tika atzīta par saistītu ar ekstrēmi labējo organizāciju "El Yunque", ko kritiķi uzskata par slepenu paramilitāru grupējumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu