Raidījums: Ārvalstu drošības dienesti pēta "Rīgas kartes" valdes locekli Brandavu (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

"Gods kalpot Rīgai" biedrs Aleksandrs Brandavs darbojas gan uzņēmumā "Rīgas karte", gan "Rīgas satiksme", un viņa atalgojums pirmajā no minētajiem uzņēmumiem pārsniedz 10 000 eiro mēnesī; interesi par viņu izrādījuši ārvalstu drošības dienesti, vēsta TV3 Ziņas.

TV3 Ziņu rīcībā esošā informācija liecina, ka par Brandavu izmeklēšanu veic ārvalstu privātie drošības dienesti; šo iestāžu klienti, visticamāk, ir Eiropas bankas, kas vēlējās sadarboties ar "Rīgas satiksmi" nesen iesaldētajā Skanstes tramvaja projektā.

Uzņēmums "Rīgas karte" uztur e-talonu sistēmu, autostāvvietu aparātus un termināļus skolas ēdnīcas.

Lai uzturētu e-talonu sistēmu, "Rīgas satiksme" pērn uzņēmumam samaksājusi 15 miljonus eiro jeb 40% no biļešu ienākumiem, vēsta raidījums.

Zīmīgi, ka "Gods kalpot Rīgai" biedrs Brandavs patlaban ir valdes loceklis gan "Rīgas kartē", gan Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītājs "Rīgas satiksmē", gan arī patiesā labuma guvējs uzņēmumā "Rīgas mikroautobusu satiksme".

Par šādu situāciju neapmierinātību jau iepriekš paudis "Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss.

"Es nevaru iedomāties situāciju, ka mēs diskutējam "Rīgas satiksme" ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi", un abās galda pusēs sēž viens un tas pats cilvēks," TV3 raidījumam "Nekā personīga" sacīja Matīss.

» Matīss: Brandavs nevar vienlaicīgi ieņemt amatus "Rīgas kartē" un "Rīgas satiksmē"

2004. gadā Brandavs strādāja kā padomnieks priekš Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās Nila Muižnieka, bet 2010. gadā viņš kļuva par uzņēmuma "Rīgas karte" valdes locekli, aizsākot finansiāli ienesīgu sadarbību ar "Rīgas satiksmi", vēsta TV3 Ziņas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu