Ķibermaņa divnieks piektajā vietā pēc PČ pirmajiem diviem braucieniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani priekšgalā ieņem piekto vietu pēc Kanādas trasē Vistlerā notiekošā pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem pirmajā vietā ir pašreizējā pasaules čempiona un šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kas par 0,12 sekundēm apsteidz Džastinu Kripsu no Kanādas.

Vēl pēc pirmā brauciena abi divnieki bija mainītās lomās. Pērn Phjončhanā abi piloti šajā disciplīnā dalīja zelta medaļas.

Savukārt trešais pēc pirmajiem diviem braucieniem ir cits vācietis Niko Valters, kurš no Frīdriha atpaliek par 0,29 sekundēm.

Tikmēr uzreiz aiz pirmā trijnieka ir britu ekipāža ar Bredu Holu priekšgalā, kamēr viņam seko Ķibermanis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni. Latvieši no pirmās vietas atpaliek 0,43 sekundes, kamēr no pirmā trijnieka - 0,14 sekundes.

Vēl pēc pirmā brauciena Ķibermanis bija ceturtais, tomēr otrais brauciens tika veikts par vairākām desmitdaļām lēnāk, uzrādot sesto laiku, kas lika summā zaudēt vienu pozīciju.

Otra Latvijas ekipāža ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Dāvi Spriņģi pēc pirmajiem diviem braucieniem ir 20.vietā. Vēl pēc pirmā brauciena tā atradās pieticīgajā 23.pozīcijā, tomēr otrajā braucienā izdevās uzrādīt 17.rezultātu, kas summā ļāva ielauzties labāko divdesmitniekā.

Pasaules čempionātā vietas tiek dalītas pēc četriem braucieniem, tāpēc trešais un ceturtais brauciens būs naktī uz svētdienu.

Pagājušajā nedēļā noslēdzās Pasaules kausa sezona. Divniekos pārliecinoši triumfēja Frīdrihs, kurš uzvarēja visās astoņās sacensībās, kamēr Ķibermanis bija otrajā vietā, piecos no astoņiem etapiem kāpjot uz goda pjedestāla - divas otrās vietas un trīs trešās.

Savukārt šīs sezonas pasaules elites sacensību debitants Bērziņš sezonas kopvērtējumā ierindojās 18.vietā, taču viņš divos posmos nepiedalījās.

Sestdien pasaules čempionāta ietvaros tiks uzsāktas arī sieviešu bobsleja sacensības, bet svētdien būs sacīkstes komandām. Planētas meistarsacīkstes 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu mājvietā noslēgsies nākamnedēļ, kad trasē dosies skeletonisti un bobsleja četrinieki.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Tikmēr 21 gadu vecais Bērziņš Pasaules kausa apritē ir debitants.

Iepriekšējais pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notika 2017.gadā, bet bobslejisti pie godalgām netika, taču pie zelta skeletonā tika Martins Dukurs, tiekot jau pie sava piektā šāda veida titula karjerā.

Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā Latvijas sportisti kopumā tikuši pie 11 medaļām - seši zelti, divi sudrabi un trīs bronzas. Bobslejā divniekos iepriekšējās godalgas bija 2015.gadā, kad Vinterbergā uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa pilots Melbārdis un stūmējs Daumants Dreiškens. Tās Latvijai ir vienīgās godalgas šajā bobsleja disciplīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu