Krievijas policija aizturējusi Ukrainas pareizticīgās baznīcas Krimas arhibīskapu (13)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ukrainas pareizticīgās baznīcas Krimas un Simferopoles arhibīskaps Kliments.
Ukrainas pareizticīgās baznīcas Krimas un Simferopoles arhibīskaps Kliments. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas okupētajā Krimā policija svētdien aizturējusi Ukrainas pareizticīgās baznīcas Krimas un Simferopoles arhibīskapu Klimentu.

Telefonintervijā ziņu aģentūrai AFP arhibīskaps Kliments pastāstīja, ka aizturēts Simferopoles autostacijā un nogādāts policijas iecirknī. Pēc Klimenta teiktā, policija viņam vēl nav paskaidrojusi aizturēšanas iemeslus.

Ukrainas pareizticīgās baznīcas preses dienests vēsta, ka Kliments bija plānojis doties uz Rostovu pie Donas.

Tur viņš apmeklētu Krievijas Federālā drošības dienesta nolaupītā un terorismā apsūdzētā Ukrainas pilsoņa Pavlo Griba tiesas prāvas sēdi.

Kā ziņots, 15. decembrī Kijevā apvienošanās sinodē tika izveidota jauna neatkarīga   Ukrainas pareizticīgā baznīca, bet janvāra sākumā, pirms pareizticīgo Ziemassvētkiem, Konstantinopoles ekumēniskais patriarhs Bartolomejs parakstīja dokumentu par autokefālijas piešķiršanu Ukrainas baznīcai.

Tā Ukrainas pareizticīgā baznīca oficiāli apstiprināja tās neatkarību no Krievijas pareizticīgās baznīcas, ar kuru tā bija saistīta kopš 1686. gada.

Bartolomeja lēmums sadusmojis Maskavas baznīcu, kas sarāvusi saites ar Konstantinopoles patriarhu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu