Raidījums: Vairāki RD darbinieki saņēmuši algu arī "Rīgas satiksmē" (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SIA "Rīgas Satiksme" administratīvā ēka Vestienas ielā.
SIA "Rīgas Satiksme" administratīvā ēka Vestienas ielā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Teju trīs gadus Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna un vairāki citi domes darbinieki saņēmuši algu arī uzņēmumā "Rīgas satiksmē", ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Vairāki Rīgas domes darbinieki saņēmuši algu par konsultāciju sniegšanu "Rīgas satiksmei" līdz pat bijušā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena aizturēšanai pagājušā gada beigās.

Nepilnus trīs gadus no "Rīgas Satiksmes" algu saņēmusi Rīgas mēra Nila Ušakova (S) palīdze Olga Portnova un Ivāna, vēsta raidījums.

» Raidījums: Ārvalstu drošības dienesti pēta "Rīgas kartes" valdes locekli Brandavu

Neskatoties uz to, ka "Rīgas satiksmē" ir sabiedrisko attiecību nodaļa, Ivāna par 1500 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas sniegusi uzņēmumam padomus sabiedrisko attiecību jautājumos.

Ivāna raidījumam skaidroja, ka sniegusi konsultācijas "jebkādos sabiedrisko attiecību jautājumos, kur Rīgas domei un "Rīgas satiksmei" ir kopīgie mērķi, uzdevumi un darbi".

Raidījums ziņo, ka pērn pusgadu no "Rīgas satiksmes" atalgojumu saņēma arī tagadējais domes darbinieks Aleksejs Futs, kurš esot konsultējis zvanu centra darbiniekus. Jau piecus gadus uzņēmuma līgumi ar "Rīgas Satiksmi" bijuši Satiksmes un transporta lietu komitejas galvenajai referentei Tatjanai Sergejevai-Zusko, kura iepriekš strādājusi domes "Saskaņas" frakcijā.

» "Rīgas satiksmei" tiks piešķirta 130 miljoni eiro dotācija

Jaunā uzņēmuma valde pārtraukusi līgumu ar vairākiem desmitiem personu, konsultāciju līgumos bijis iztērēts aptuveni miljons eiro.

"Rīgas Satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss saka, ka viņam šobrīd nav pamata apgalvot, ka darbinieki bijuši fiktīvi, taču viņš sola pārbaudīt to, vai līgumi bijuši pamatoti.

Ušakovs raidījumam uzsvēra, ka viņš nav rūpējies, lai šie cilvēki tiktu iekārtoti "Rīgas satiksmē".

"Rīgas satiksme" vadība nav pagarinājusi līgumus arī ar septiņiem domes deputātiem no "Saskaņas": Nikolaju Zaharovu, Andri Bērziņu, Viktoru Paškovu, Sandri Bergmani, Igoru Kuzmuku, Jefimiju Klementjevu, Vadimu Faļkovu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu