Liepājas muzejs atsakās no Jūrmalciemā izskalotās koka mucas (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Koka muca.
Koka muca. Foto: Facebook/Rihards Daugavietis

Februāra sākumā, Jūrmalciemā izskalotā koka muca, kas ieguva plašu sociālo tīklu lietotāju uzmanību, diemžēl iestigusi paliek pludmales smiltīs, vēsta protāls "liepajniekiem".

Kāds iedzīvotājs pastaigas laikā bija pamanījis izskalotu koka mucu.

Neparasto priekšmetu vīrietis iemūžināja un nopublicēja to sociālajos tīklos, interese radās daudziem, tostarp arī Liepājas muzejam.

"Ņemot vērā stāvokli, kādā priekšmets atrodas, muzejs to savā krājumā uzņemt nevar. Mucas tālākais liktenis man nav zināms. Iespējams, kāds privātais entuziasts uzņemsies rūpes," paskaidro Liepājas muzeja krājuma glabātāja Vita Krūmiņa.

Ierodoties notikuma vietā un apskatot mucu, muzeja darbinieku cerības izgaisa.

"Muca ir līdz pusei smiltīs, to nav iespējams izkustināt," saka V. Krūmiņa, kura bija devusies izskaloto priekšmetu apskatīt.

Arī paraudziņu no neizprotamās vielas muzeja darbinieki bija paņēmuši, tomēr ekspertīzi neveica.

"Mēs saprotam, ka nespējam šādu atradumu saglabāt, tāpēc savā krājumā uzņemt neuzdrošināmies. Sazinājos ar Ventspils muzeju, viņu nostāja ir tāda pati."

Pēc koka stīpām spriežot, V. Krūmiņa domā, ka muca varētu būt 18. – 19. gadsimta priekšmets.

Savukārt tas, kā muca nonākusi jūras krastā, esot diskutējams jautājums - visticamāk, tas noticis, avarējot kādam kuģim, bet nekādu konkrētu ziņu nav.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu