Londonā uz lidostām un dzelzceļa staciju pa pastu nosūtīti spridzekļi (2)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vaterlū dzelzceļa stacija.
Vaterlū dzelzceļa stacija. Foto: AP/Scanpix

Londonā otrdien, 5. martā, tika atrasti trīs nelieli spridzekļi, kas pa pastu bija nosūtīti uz divām lidostām un vienu dzelzceļa staciju, Lielbritānijas pretterorisma policija sāka izmeklēšanu, kurā tai palīdz Īrijas policija.

Londonas policija paziņoja, ka šie spridzekļi, kas atrasti pie Hītrovas un Sitijas lidostām un Voterlū dzelzceļa stacijas, "atvēršanas brīdī var izraisīt sākotnēji nelielu ugunsgrēku".

Sūtījumu, kas pienāca biroju ēkā Hītrovas lidostas teritorijā, tiešām atvēra kāds personāla darbinieks, un ierīce sāka darboties, paziņoja policija.

Daļa sūtījuma sadega, bet neviens netika ievainots. Tā kā šī ēka nav tuvu pasažieru termināļiem, incidents neietekmēja avioreisus.

Vispirms tika atrasts šis spridzeklis. Divas stundas pēc tam aizdomīgs sūtījums pienāca pasta telpā Voterlū stacijā, un vēl pēc tam trešais spridzeklis tika atrasts nelielās Sitijas lidostas administrācijas ēkā, bet šie sūtījumi netika atvērti.

Londonas policijas pretterorisma pavēlniecība "traktē šos incidentus kā saistītu virkni" un pieļauj dažādas iespējas par to motīviem, teikts policijas paziņojumā.

Uz Hītrovas lidostas biroju ēkā saņemtā sūtījuma bija pastmarkas ar sirsniņām, līdzīgas tām, kuras izlaida Īrijas pasts uz pērnā gada Valentīna dienu.

Policija Īrijā paziņoja, ka palīdz britu izmeklētājiem šajā lietā, bet nesniedza sīkākus paskaidrojumus.

Neviens cilvēks vai grupējums nav uzņēmies atbildību par šo spridzekļu sūtīšanu, un policija nav nevienu aizturējusi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu