Iveta Vējone par ikdienu valsts pirmās lēdijas statusā: Iepērkos parastos veikalos, tāpat kā visi cilvēki (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts pirmā lēdija Iveta Vējone intervijā izdevumam "Ieva" atklājusi, kā paiet viņas kā Valsts prezidenta kundzes ikdiena. Viņa kliedējusi vairākus mītus un atzīst, ka joprojām jūtas kā vienkāršs cilvēks no tautas.

Iveta Vējone uzskata, ka dažu cilvēku amats var izmanīt, bet viņu gadījumā tā nav. "Kas tad man ir mainījies? Ir tikai vairāk darba un pienākumu, bet ikdiena ir tāda pati kā bijusi. No rīta ceļos, pagatavoju brokastis, izdaru visus sīkos mājas darbus. Pa dienu man ir vairāki darba pienākumi, tāpat jāpaspēj nopirkt pārtiku. Tad jāpaspēj pagatavot ēst, lai varu pienācīgi sagaidīt vīru. Protams, arī jāizmazgā drēbes un jāveic daudz citu lietu. Ja ir laiks, vēl jāaizskrien pie mazbērniņa," ikdienas rutīnu ieskicē Vējone.

"Zinu, ka daudzi domā – mums ir mājkalpotāju komanda, pavārs un kas tikai vēl ne. Tā nav, ar saimniecību tieku galā pati. Arī iepērkos parastos veikalos, tāpat kā visi cilvēki," stāsta Valsts pirmā lēdija, kuru var sastapt pārtikas veikalos Jūrmalā vai Ogrē, vai tuvējā tirgū.  

"Brīvdienās, ja nav pasākumu, vienmēr cenšamies aizbraukt uz Ogri. Turpat ir mazdēliņš Valters – viņš aug tik ātri un strauji, ka negribas palaist garām mirkli," tā par atpūtas brīžiem izsakās Vējone.

Kā zināms, Vējonis stājās prezidenta amatā 2015. gada vasarā. 

Valdošās koalīcijas partijas cer līdz 15. aprīlim vienoties par kopīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam. 

Līdz šim starp koalīcijas partneriem izskanējusi tikai Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūra.

Līdz šim neviens no koalīcijas partneriem kā potenciālu kandidātu uz nākamo termiņu neesot minējis pašreizējo prezidentu Raimondu Vējoni, kurš ir nācis no Zaļo un zemnieku savienības, kura ir atstāta opozīcijā.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara otrajā pusē.

Fotogalerija: Iveta Vējone

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu