Cik pelnīs Dairis Bertāns NBA kluba "Pelicans" rindās?

Kāpums vai kritums?
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rindas papildinājis ir vēl viens latviešu basketbolists - Dairis Bertāns noslēdzis divu gadu līgumu ar Ņūorleānas "Pelicans". Cik savā debijas sezonā saņems Dairis Bertāns? 

Pagājušajā nedēļā 29 gadus vecais Dairis Bertāns panāca vienošanos ar NBA klubu Ņūorleānas "Pelicans". Vienošanās paredz sadarbību līdz šīs sezonas beigām un ar kluba iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

Paredzams, ka Bertāna alga atlikušajā sezonas daļā būs 194,2 tūkstoši dolāru (171,4 tūkstoši eiro).

Jāpiemin, ka Bertāns NBA saņems mazāku algu, nekā spēlējot Eirolīgā. Basketbolists piekritis "Pelicans" piedāvājumam, lai izmēģinātu savus spēkus basketbola mekā, kā arī piepildītu ikviena basketbolista sapni - spēlēt NBA. 

Latvieša iepriekš pārstāvētais Itālijas klubs "AX Armani Exchange Olimpia" kompensāciju nesaņemšot. Bertāns "AX Armani Exchange Olimpia" sastāvā bija otro sezonu.

Šosezon latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guvis 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš ir labākais snaiperis Eirolīgā. Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietiem 17 spēlēs caurmērā ir 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

"Pelicans" šosezon aizvadītajās 66 spēlēs ir izcīnījusi 30 uzvaras, kas komandai dod 12. vietu Rietumu konferencē. Vienība arī saglabā teorētiskas iespējas kvalificēties izslēgšanas spēlēm. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu