Brandavu atstādina no amata "Rīgas satiksmē" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valde atstādinājusi no amata Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāju Aleksandru Brandavu (GKR), aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Šādu lēmumu valde pieņēmusi, reaģējot uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvajām darbībām, kas saistītas ar Brandava aizturēšanu, skaidroja Zaķis.

Brandavs līdztekus amatam "Rīgas satiksmē" ir valdes loceklis valsts un privāto akcionāru kopuzņēmumā SIA "Rīgas karte". Kā norādīja Zaķis, "Rīgas satiksmes" valde aicinājusi "Rīgas kartes" valdi nekavējoties sasaukt dalībnieku ārkārtas sapulci, lai lemtu par Brandava atsaukšanu no valdes locekļa amata.

51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Xerox Business Solutions". Kā skaidroja Zaķis, dalībnieku ārkārtas sapulcē piedalītos abu pušu deleģēti pārstāvji, kuri tad arī lemtu par "Rīgas kartes" valdes sastāvu. Ja uzņēmumu pārstāvji lems par Brandava atstādināšanu, "Rīgas satiksmei" būs jādeleģē jauns pārstāvis darbam "Rīgas kartes" valdē. Patlaban tajā no "Rīgas satiksmes" puses strādā Pāvels Tulovskis un Brandavs, bet no Francijas uzņēmuma puses - Francijas pilsonis Ēriks Morizūrs.

Zaķis norādīja, ka sapulces laiks vēl nav zināms, kā arī nav zināms, kurš tajā pārstāvēs "Rīgas satiksmi", un kurš atstādināšanas gadījumā ieņems Brandava vietu.

2017.gadā "Rīgas karte" strādāja ar 21,56 miljonu apgrozījumu un 4,10 miljonu eiro peļņu.

Brandavs ir arī partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, kā arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā "Rīgas mikroautobusu satiksme".

Kā ziņots, KNAB trešdien paziņoja, ka ir sācis kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma "Rīgas karte" amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB vēsta, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Krimināllietas izmeklēšana šobrīd ir sākuma stadijā. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Kriminālprocesā aizturēta viena persona, kura saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju ir Brandavs.

"Rīgas satiksmes" nu jau bijušais pagaidu vadītājs Anrijs Matīss februāra sākumā atsauca atļauju Brandavam apvienot amatus "Rīgas satiksmē" un "Rīgas kartē". Mēneša laikā viņam bija jāizlemj kurā uzņēmumā darbu turpināt, taču Brandavs tobrīd izņēma darba nespējas lapu.

"Kopš tā brīža viņš uzņēmumā nav bijis. Ja arī viņš ir aizturēts, tad tas nav noticis "Rīgas satiksmes" telpās un uzņēmumā neviens par to nav informēts. Ja tiks saņemts oficiāls apstiprinājums, ka aizturētā persona tiešām ir Brandavs, valde lems par viņa atstādināšanu no amata," trešdien informēja "Rīgas satiksmes" pārstāvis Zaķis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu