"Sadales tīkls" turpina novērst stiprā vēja radītos bojājumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Sestdienas, 9 marta rītā, AS "Sadales tīkls" vēl turpina novērst stiprā vēja radītos elektrotīkla bojājumus, informēja uzņēmuma preses sekretāre Tatjana Smirnova.

» VUGD saņēmis vairākus izsaukumus par spēcīga vēja radītiem postījumiem 

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu Latvijas teritoriju šķērsoja spēcīgs vējš ar brāzmām līdz 26 metriem sekundē, kas izraisīja bojājumus arī "Sadales tīkla" elektrotīklā.

Atbilstoši vēja pārvietošanās ceļam tika reģistrēti dažādi elektrotīkla bojājumi: nolauzti un uz elektrolīnijām uzgāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās aizķērušies koku zari, kas izraisīja elektroapgādes pārtraukumus, skaidroja Smirnova.

Uzņēmumā apgalvoja, ka, pateicoties iepriekšējai gatavībai un iepriekšējos gados paveiktajam darbam, lielākā daļa no elektrotīkla bojājumiem jau ir novērsti, un klientiem elektroapgāde operatīvi atjaunota.

Sestdienas rītā ap plkst. 10 elektroapgādes traucējumi ir vēl aptuveni 1000 klientu visā Latvijā, un pakalpojuma sniedzējs turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk novērstu visus elektrotīkla bojājumus un klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu