Andrejostā iecerēta biroja ēka, divas viesnīcas un apzaļumota promenāde ūdensmalā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kuģis Andrejostā; ilustratīvs foto.
Kuģis Andrejostā; ilustratīvs foto. Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas jahtu centra "Andrejosta" teritorijā, Eksporta ielā 1D un 1E, plānots uzbūvēt jaunu biroju ēku un divas viesnīcas, aģentūrai LETA sacīja projekta pasūtītāja SIA "Rīgas jahtu centrs "Andrejosta"" projekta vadītājs Uģis Stīpnieks.

Teritorijā projekta pasūtītājs plāno būvēt divas viesnīcu ēkas ar biroju centru starp tām, kā arī apzaļumotu publisko promenādi ūdensmalā.

"Patlaban notiek plānoto ēku tehniskā projektēšana, kas aizņems vismaz pusotru gadu. Iespējas sākt būvniecību būs ne agrāk, kā pēc šī laika un nepieciešamo saskaņojumu saņemšanas," informēja Stīpnieks.

"Visticamāk, ka tas nenotiks ātrāk par 2021. gadu."

"Projekta realizācija arī atkarīga no laika, kādā tiks demontēti dzelzceļa sliežu ceļi. Par projektam nepieciešamo finanšu līdzekļu apmēru šajā stadijā runāt vēl ir pāragri - lielāka skaidrība par to būs pēc projektēšanas rezultātu saņemšanas," atklāja projekta vadītājs.

» Blakus "Ikea" taps jauns tirdzniecības centrs

Viņš norādīja, ka patlaban jau ir skaidrs, ka tiks būvētas četrzvaigžņu viesnīcas, kurās, visticamāk, būs paredzēta elektroniskā reģistrēšanās sistēma.

"Tas ļaus samazināt darbinieku skaitu tieši reģistratūrā, protams, ka uzkopšanas un ēdināšanas servisos darbinieku skaits nebūs mazāks par četrzvaigžņu viesnīcās nepieciešamo," stāstīja projekta vadītājs.

Stīpnieks informēja, ka teritorijā plānotas divstāvu viesnīcas jaunbūve (teritorijas dienvidu gals) ar kopējo platību 3635,6 kvadrātmetri, sešstāvu A klases biroju ēkas jaunbūve (teritorijas vidus) ar kopējo platību 8494,7 kvadrātmetri un sešstāvu viesnīcas jaunbūve (teritorijas ziemeļu gals) ar kopējo platību 4602,1 kvadrātmetrs.

"Protams, ka vēl ir daudz par agru runāt par to, kas būs šo viesnīcu operatori, bet, visticamāk, ka abām viesnīcām būs viens operators," sacīja Stīpnieks.

Viņš informēja, ka jau kopš 2003. gada spēkā ir Andrejsalas un tai pieguļošo teritoriju detālplāns. Vienlaikus Andrejostas akvatorija pretējā pusē, pasažieru termināla teritorijai tika izsludināts starptautiskais metu konkurss par šīs teritorijas attīstību, kurā uzvarēja arhitekts Uldis Lukševics ar arhitektu biroju "NRJA". Lukševics ir arī autors trim ēkām, kuras iecerētas Andrejostas attīstības projektā.

Projekta pasūtītājs ir "Rīgas jahtu centrs "Andrejosta"", projekta autors SIA "f.l.tadao&lukševics".

"Rīgas jahtu centrs "Andrejosta"" ir reģistrēta 1993. gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 890 332 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir SIA "Inpo 1" (65,25%), Pāvels Holodņuks (20,69%), Viktors Vasiļjevs (9,54%) un Pēteris Azāns (4,52%). Savukārt "Inpo 1" vienīgais īpašnieks ir SIA "Privāto aktīvu pārvalde", bet patiesās labuma guvējas ir Kristiāna Lībane-Šķēle, Madara Šķēle-Dupate un Anete Šķēle-Pētersone.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu