Zidāns: Man bija vairāki piedāvājumi, taču gribēju palikt Madridē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zinedinam Zidānam nepilna gada laikā pēc Madrides "Real" galvenā trenera amata pamešanas bijuši vairāki piedāvājumi, taču franču speciālists gribējis palikt strādāt Spānijas galvaspilsētas klubā, pēc atgriešanās pie komandas stūres pauž franču speciālists.

"Real" pirmdien atlaida galveno treneri Santjago Solari, kura vietā stājies Zidāns.

Līgums ar 46 gadus veco Zidānu noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam. Zidāns pērn negaidīti pameta "Real" galvenā trenera amatu, bet pirmdien negaidīti atgriezās savā postenī.

"Kad aizgāju, tad bija pareizais brīdis to darīt. Man kopš tā brīža bijuši vairāki piedāvājumi, bet es gribēju palikt Madridē. Mana pirmā reakcija uz prezidenta zvanu bija, ka man jāatgriežas. Šeit arī esmu," teica Zidāns, kurš vienubrīd tika minēts kā Turīnas "Juventus" nākamais galvenais treneris.

"Esmu laimīgs atgriezies, bet tā būs liela atbildība, jo daudzi mīl šo klubu. Pērn uzvarējām Čempionu līgā, bet neuzvarējām Spānijas čempionātā un kausā. Saprotu, ko pērn darīju nepareizi, tāpēc šoreiz darīšu visu, lai mēs būtu labāki. Mums ir palikušas 11 spēles. Šobrīd situācija nav tā patīkamākā, bet tāda pati bija arī pirms gada," skaidroja Zidāns.

Komandu šobrīd piemeklē grūti laika. Pēc Krištianu Ronaldu aiziešanas krities arī pārējo Madrides futbolistu sniegums.

"Futbolisti šajā klubā ir izcīnījuši daudzas trofejas. Neiešu iejaukties tajā, kas starp viņiem noticis šajā sezonā. Esmu redzējis visas spēles. Futbolistiem pirmajiem pašiem jāapzinās, ka šī ir smaga sezona. Nevar vienmēr uzvarēt. Dažreiz ir jāzaudē, lai atgrieztos tur, kur biji agrāk," secināja Zidāns.

Pagājušajā nedēļā Madrides klubs izstājās no UEFA Čempionu līgas, astotdaļfinālā pamanoties piekāpties Nīderlandes klubam Amsterdamas "Ajax". Pēc šīs neveiksmes izskanēja šaubas par Solari nākotni pie vienības stūres.

Solari par "Real" galveno treneri kļuva rudenī, kad nomainīja Huleni Lopetegi, taču viņa vadībā komandai nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu. Viņa vietā stājies Zidāns, kurš vienību atstāja pagājušajā vasarā, kad trīs reizes pēc kārtas to bija aizvedis pretī triumfam UEFA Čempionu līgā.

Zidāns par "Real" galveno treneri kļuva 2016.gada janvārī, nomainot atlaisto spāni Rafaelu Benitesu, un viņam bija sapņu starts, iegūstot astoņas no pirmajām desmit iespējamajām trofejām. Tomēr iepriekšējā sezonā vienība Spānijas čempionātā ieņēma tikai trešo vietu, nespējot nosargāt pērn iegūto trofeju.

Zidāns ir pirmais treneris vēsturē, kurš UEFA Čempionu līgā uzvarējis trīs reizes pēc kārtas.

Pirms kļūšanas par "Real" galveno treneri Zidāns vadīja kluba rezerves komandu.

Zidāns kā spēlētājs Madrides "Real" komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2006.gadam. Viņš trīs reizes tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko spēlētāju, bet 1998.gadā, kad kopā ar Francijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, ieguva prestižo "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu".

Madrides "Real" ar 51 punktu 27 spēlēs Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu, līderei "Barcelona" zaudējot 12 punktus. Madridieši izstājušies no Karaļa kausa izcīņas, tādējādi Spānijas čempionāts viņiem ir palicis šosezon vienīgais turnīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu