Ārsti atklāj jaunāko informāciju par Maskavas "neredzamo meiteni" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No Maskavas pamestā dzīvokļa izglābtā piecus gadus vecā meitene-mauglis sākusi nedaudz runāt, reaģēt uz savu vārdu, smaidīt, kā arī pārstājusi baidīties no cilvēkiem, atklāj Maskavas Bērnu klīniskās slimnīcas galvenais ārsts Baškļevs Osmanovs.

Pēc ārstu domām, bērna stāvoklis ir "gandrīz apmierinošs", viņa nav pārgurusi un diezgan ātri atlabst, vēsta portāls "lenta.ru". Meitenītei bija elpceļu infekcijas pazīmes, taču netika konstatētas būtiskas iekšējo orgānu slimības.

"Viņa saprot visu, ko viņai saka. Māk parādīt uz lelli, acīm, degunu, ausīm."

"Arī saprot, kas ir viņa pati. Taču acīmredzot no hroniska vai akūta stresa viņa vairs nerunāja. Pašlaik mēs aktīvi ar viņu strādājam un viņa sākusi izrunāt atsevišķus vārdus. Meitene labprāt arī ēd un nebaidās no dažādām ierīcēm," stāsta Osmanovs, piebilstot, ka bērns vēl joprojām gan baidās no dušas.

Pēc psiholoģiskās rehabilitācijas meiteni plānots nosūtīt uz sanatoriju, kur viņu uzraudzīs mediķi.

» "Neredzamais bērns." Jaunākā informācija par Maskavā atrasto meitenīti, kura nerunā

Iepriekš jau ziņots, ka glābēji un policisti no kāda pamesta dzīvokļa Maskavā izglābuši bērnu. Mājas iedzīvotāji sestdien, 9. martā, zvanījuši policijai un informējuši, ka kādā dzīvoklī nepārtraukti raudot meitenīte, taču neviens pie viņas nenākot. Bērns nogādāts reanimācijā, bet viņas māte ir aizturēta.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu