Bertāns: Brīdī, kad zaudēju pirkstu, tēvs teica, ka basketbols man ir beidzies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Dāvis Bertāns, kurš pārstāv Sanantonio "Spurs" komandu atzinis, ka brīdī, kad zaudēja savu pirkstu, viņa tēvs viņam teica, ka basketbols sportistam būs beidzies, vēsta "Yahoo Sports". 

26 gadus vecais baskebolists aizvada labu regulāros sezonu "Spurs" komandas sastāvā. Bertāns aizvadījis 62 spēles, kuru laikā vidēji spēlē guvis 8 punktus, kā arī izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, realizējot 46,2% tālmetienus. 

Ziemeļamerikas medijam "Yahoo Sports" latvietis sniedza interviju, kurā atklāja to, ka jau bērnībā vecākiem esot teicis, ka kļūs par NBA basketbolistu. 

"Jau bērnībā vecākiem teicu, ka spēlēšu NBA. Iespējams, viņi toreiz domāja, ka jokoju. Bet es nejokoju," atzinis Bertāns. 

Foto: AP/Scanpix

Runājot par bērnību, Dāvis atcerējies arī gadījumu, kad zaudēja pirkstu. Atgadījums notika vectēva pagalmā, kur ar elektrisko zāģi tika zāģēti koki, lai ziemā būtu malka. Tolaik Bertānam bija 13 gadi. Sāka līt lietus un Dāvis sāka steigties un neilgi pēc tam notika nelaimes gadījums. Basketbolistam nācās atvadīties no puspirksta. Pēc šī atgadījuma viņa tēvs esot viņam teicis, ka basketbols būs jāaizmirst. "Nebija ne asaru, ne brēcienu. Tikai milzīgs šoks," atminas sportists. 

Bertāns arī atzinis, ka dažas dienas pēc operācijas tēvs viņam esot pateicis, ka basketbols viņam ir beidzies. 

"Atminos tēvu sakām, ka basketbols man ir beidzies. Kad atgriezos mēnesi vēlāk laukumā, tad bija ļoti grūti. No dusmām un sarūgtinājuma pat teicu, ka došos uz futbola treniņiem," atminas Dāvis. 

Bertāns šosezon ir viens no precīzākajiem tālmetienu izpildītājiem visā līgā, taču pats basketbolists atzinis, ka tas nav iemesls, kādēļ viņš ir Sanantonio.

"Viena no pirmajām lietām, ko Popovičs man teica bija, ka es šajā līgā varu spēlēt sava uzbrukuma arsenāla dēļ, taču viņa komandā es spēlēšu savas aizsardzības dēļ," atminas Bertāns. 

Sanantonio vienība šosezon izcīnījusi 39 uzvaras un piedzīvojusi 29 zaudējumus, kas Rietumu konferencē tai dod septīto vietu.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu