Itālijas futbola leģenda Kannavaro apstiprināts par Ķīnas izlases galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kannavaro un Marčelo Lipi.
Kannavaro un Marčelo Lipi. Foto: Titan Sports Plus/twitter

Itālijas futbola leģenda Fabio Kannavaro piektdien apstiprināts par Ķīnas valstsvienības galveno treneri.

45 gadus vecais bijušais Itālijas izlases aizsargs apvienos galvenā trenera pienākumus valstsvienībā un Ķīnas Superlīgas komandā Guandžou "Evergrande Taobao", kas viņu padarīs par vienu no ietekmīgākajām personām Ķīnas futbolā.

Kannavaro ieņems sava bijušā mentora un trenera Marčelo Lipi vakanto vietu, kas atbrīvojās janvāra beigās. 70 gadus vecais Lipi darbosies kā izlases konsultants Ķīnas kausa turnīrā, kā arī Ķīnas Futbola asociācijā (CFA).

Kannavaro pirmais oficiālais mačs pie valstsvienības stūres būs nākamajā ceturtdienā, kad valstsvienība Ķīnas kausā uzņems Taizemi. Turnīrā piedalīsies arī Urugvajas un Uzbekistānas nacionālās izlases.

Itāļu speciālists "Evergrande Taobao" vadīja laika posmā no 2014.gada novembra līdz 2015.gada jūlijam, kas bija viņa pirmā pieredze kā galvenajam trenerim, bet pēc tam viņu amatā nomainīja Skolari. Pēc tam Kannavaro vadīja Saūda Arābijas vienību Rijādas "Al-Nassr" un citu Ķīnas komandu Tjandziņas "Quanjian", kuru aizvadītajā sezonā aizveda līdz trešajai vietai.

Futbolista karjeras laikā centra aizsargs pārstāvēja Turīnas "Juventus", Madrides "Real", Milānas "Inter", "Napoli", "Parma" un Dubaijas vienību "Al-Ahli". "Parma" vienības sastāvā viņš 1999.gadā triumfēja UEFA Eiropas līgā.

Kannavaro aizvadīja 136 spēles Itālijas izlasē un guva divus vārtus. 2006.gadā viņš kā kapteinis kļuva par Pasaules kausa ieguvēju Itālijas izlases sastāvā. Tajā pašā gada viņš tika atzīts par pasaules labāko futbolistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu