Linda Leen Jaunzēlandē atradusies netālu no terorakta vietas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 15. martā, Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā tika nogalināti 49 cilvēki. Tajā vakarā Kraistčērčā ieradās arī pašmāju dziedātāja Linda Leen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#photobylindaleen

A post shared by LINDA LEEN (@linda_leen_) on

Jau vēstīts, ka viena apšaude notikusi Kraistčērčas centra mošejā "Masjid al Noor", bet otra - Kraistčērčas Linvudas rajona mošejā. "Masjid al Noor" mošejā nogalināts 41 cilvēks, bet pārējie Linvudas rajona mošejā. Vairāk nekā 20 cilvēki guvuši nopietnus ievainojumus.

Policija aizturējusi četrus aizdomās turamos - trīs vīriešus un vienu sievieti. 

Tīmeklī izplatīts šaušalīgs traģisko notikumu video, norādīja policija, mudinot saiti uz video tīmekļa vietni neizplatīt. Tās pašas personas vārdā, kas izlikusi video, sociālajos medijos izplatīts arī galēji labējs manifests. Tā ievietotājs, 28 gadus vecais Austrālijas pilsonis Brentons Tarants apgalvo, ka ir no strādnieku šķiras ģimenes. Izliktajā video no pirmās personas skata punkta redzams, kā viņš piebrauc pie vienas mošejas, ieiet tajā un sāk apšaut cilvēkus.

Viņš arī uzņēmies atbildību par apšaudi, paziņojot, ka ieradies Jaunzēlandē ar vienu mērķi - lai izplānotu un trenētos uzbrukumam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu