Jānis Ikaunieks: Dāvis pārdzīvo, ka nav Latvijas izlasē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Latvijas Futbola federācija

Pagājušā gada valsts labākais futbolists Dāvis Ikaunieks pārdzīvo, ka šobrīd nav kopā ar Latvijas izlasi, neslēpa viņa brālis Jānis.

Latvijas izlase pašlaik atrodas Ziemeļmaķedonijā, kur gatavojas rītdienas 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajai spēlei pret vietējo valstsvienību.

Pēc ilgstošas savainojuma ārstēšanas valstsvienībā ir atgriezties Jānis Ikaunieks.

"Nenoliegšu, ka man ir ļoti patīkami atgriezties," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica 24 gadus vecais "Liepājas" pussargs. "Izlasē ir ļoti labs kolektīvs, kvalitatīvi spēlētāji. Treniņos ir acīmredzams, ka visi ļoti cenšas, jo saprot - ir tikai trīs treniņi un jau būs pirmā cikla spēle pret Ziemeļmaķedoniju. Redzot atdevi, ir skaidrs, ka visi ļoti grib palīdzēt valstsvienībai."

Galerija:Latvijas futbola izlases treniņš Skopjē

Iepriekšējos mačus izlasē Ikaunieks aizvadīja pērn jūnijā, kad ar izcilu tālsitienu arī guva uzvaras vārtus Baltijas kausa izcīņas spēlē Daugavas stadionā Rīgā pār igauņiem (1:0). Pussargam tie bija trešie vārti valstsvienības kreklā.

"Žēl, ka bija trauma un ka bija piespiedu pārtraukums. Galvenais bija izārstēties, bet tagad svarīgākais ir pēc iespējas ātrāk sasniegt maksimāli labāko formu," turpināja Ikaunieks. "Fiziski esmu gatavs, taču nav bijis daudz prakses, oficiālu spēļu. Šomēnes Latvijas čempionātā paguvu aizvadīt tikai vienu spēli, bet nākamā spēle ir jau izlasē."

Ikauniekam līdzīgi kā citiem valstsvienības futbolistiem šī ir pirmā iepazīšanās ar jauno galveno izlases treneri Slavišu Stojanoviču.

"Uzreiz var pateikt, ka trenerim ir savs futbola zīmējums un redzējums. Viņam ir savas prasības, šķiet stingrs raksturā. Viņš grib, lai spēlējam viņa paredzēto futbolu, pieturas pie saviem principiem. Domāju, trenera sakarā viss būs kārtībā," optimistisks bija Ikaunieks. "Savukārt ceturtdienas pretinieki asociējas ar agresīvu, Balkānu tipa futbolu, ar pārliecinātību par saviem spēkiem. Viņiem ir augsta līmeņa futbolisti, spēlē labos klubos."

Ikauniekam ceturtdien izlasē būs 22.spēle karjerā, bet laukumā viņš nevarēs doties kopā brāli Dāvi, kurš nesen iedzīvojās traumā.

"Brālis, protams, pārdzīvo, ka nav ar mums," neslēpa pussargs. "Viņam vienmēr paticis braukt uz izlasi, pārstāvēt Latviju. Viņš tagad spēlē ārzemēs un vienmēr ir priecīgs un labi jūtas, kad var braukt palīgā izlasei. Zinu, ka viņam ļoti gribētos uzspēlēt pret tādām komandām kā Maķedonija un Polija. Arī es tagad esmu atgriezies izlasē. Žēl, bet tā futbolā notiek. Cerams, nākamajā izlases sasaukumā mēs atkal varēsim doties cīņā plecu pie pleca."

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko sacīja, ka ar Stojanoviču saticis jau Slovēnijā, kuras čempionātā spēlē futbolists.

"Šajās dienās ar izlasi treneris mēģina sakārtot taktiskos jautājumus un izlabot mūsu kļūdas, kā arī iepazīstina ar savu filozofiju," noteica Maksimenko. "Pirms jauniem cikliem labs noskaņojums ir visu laiku. Visi spēlētāji un līdzjutēji gaida punktus."

Kvalifikācijas cikla turpinājumā Latvija svētdien izbraukumā tiksies ar Poliju.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu