Foto: Purvīša balvas kandidātu darbu izstāde (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atklāj "Purvīša balvas 2019" kandidātu izstādi
Foto: Atklāj "Purvīša balvas 2019" kandidātu izstādi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 22. martā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Lielajā zālē atklāta Purvīšabalvas 2019. gada kandidātu darbu izstāde, aģentūru LETA informēja izstādes pārstāve Dagne Dāboliņa.

Ekspozīciju veido glezniecības, grafikas, fotogrāfijas, objektu un videomākslas kopums, kuru radījuši sestajai Purvīšabalvai izvirzītie astoņi mākslinieki un mākslinieku grupas, tajā skaitā Ēriks Apaļais, Ieva Epnere, Kristaps Epners, Gints Gabrāns, Romāns Korovins, Paulis Liepa, Rasa un Raitis Šmiti, kā arī "Tekstu grupa Orbīta".

Purvīša balvas laureāts tiks nosaukts 12. aprīlī īpašā ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum".

Purvīša balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām.

Fotogalerija: Atklāj "Purvīša balvas 2019" kandidātu izstādi

Par balvas laureātu kļūst autors/e, kas saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu. Balvas apjoms ir 28 500 eiro (ieskaitot nodokļus). Purvīša balva ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

"Purvīša balvas" organizatori turpina tradīciju un aicina ikvienu izstādes apmeklētāju un interesentu izteikt arī savu viedokli par astoņu "Purvīša balvas 2019" finālistu veikumu, aizpildot anketu un nobalsojot par savu favorītu izstāžu zālē.

Noslēdzoties izstādei, tiks paziņoti mākslinieki, kas saņēmuši vislielākās publikas simpātijas.

Purvīša balva ir dibināta 2008. gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu