Foto: sēklu tirgus Kalnciema kvartālā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kalnciema kvartāla "Sēklu tirgus"
Foto: Kalnciema kvartāla "Sēklu tirgus" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kalnciema kvartālā šodien no pulksten 10 līdz 16 notiek sēklu tirgus un vairākas dārzkopības aktivitātes ģimenēm ar bērniem, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Pasākuma mērķis ir vērst uzmanību uz Latvijai raksturīgām un saglabājamām augu šķirnēm, kā arī veicināt augu šķirņu daudzveidību, tostarp no pulksten 14 līdz 15 būs iespējams noklausīties sēklu bibliotēkas idejas Latvijā aizsācējas Sandras Stabinges lekciju "Kāpēc ir svarīgi saglabāt senču lolotās sēklas?".

Fotogalerija: sēklu tirgus Kalnciema kvartālā

Sēklu tirgū pulcēsies aktīvākie Latvijas sēklu kolekcionāri, kas lolo senās sēklu šķirnes, ņemot vērā to, ka sēkluselekcijas procesā ir palikusi maza daļa senu un vērtīgu sēklu šķirņu, un tamdēļ samazinās sākotnējā lauksamniecības kultūraugu daudzveidība.

Tirgū būs iespēja iepazīties ar dažādu sēklu kolekcionāriem, iegūt un mainīties ar sēklām. Piedāvājumā būs visdažādākās tomātu, gurķu, ķirbju, papriku, salātu, pupiņu un citas sēklas.

Laikā no pulksten 15 līdz 16 apmeklētāji aicināti piedalīties sēklu maiņā, lai zirņu, ķiploku, pupu vai citu dārzeņu sēklas iemainītu pret citu entuziastu sarūpēto. Vienlaikus rosināti atsaukties tie, kuru krātuvēs ir Latvijas seno cukurzirņu sēklas.

Apmeklētāji, kuriem vēl nav savu sēklu, iedrošināti iesākt vietējo šķirņu saglabāšanu.

Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu