Sestdien reģistrēts šogad lielākais kūlas ugunsgrēku skaits; iespējams, tamdēļ nodegušas arī vairākas ēkas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kūlas ugunsgrēks; ilustratīvs foto.
Kūlas ugunsgrēks; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Latvijā dzēsti 69 pērnās zāles ugunsgrēki, kas ir lielākais šogad vienā diennaktī reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Kopējā pērnās zāles degšanas platība bija vairāk nekā 140 hektāri. Visvairāk kūlas degšanas gadījumu reģistrēts Latgalē, kur dzēsti 39 pērnās zāles ugunsgrēki.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks sestdien izcēlies Iecavas novadā, kur pērnā zāle dega 30 hektāru platībā un blakus esošie siena ruļļi - 75 kvadrātmetru platībā. Pēc trīs stundu ilga darba ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku likvidēt un nosargāt netālu esošo dzīvojamo māju.

Iespējams, kūlas degšanas rezultātā sestdien nodega vairākas ēkas – Ludzas novadā, degot kūlai viena hektāra platībā, liesmas pārmetās arī uz divās blakus esošajām saimniecības ēkām.

Ugunsdzēsēji jau iepriekš prognozēja, ka, ņemot vērā silto un pavasarīgo laiku brīvdienās, iespējams kūlas ugunsgrēku skaita pieaugums.

Kopumā šogad Latvijā dzēsti 162 pērnās zāles ugunsgrēki.

Pērn tika reģistrēti vairāk nekā 2000 kūlas ugunsgrēki, kuros cieta seši cilvēki, nodega 29 ēkas un izdega 2018 hektāri zemes.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas. Iedzīvotāji aicināti sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas, bet gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Kopumā sestdien Latvijā dzēsts 91 ugunsgrēks, cietis viens cilvēks. Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 1206 ugunsgrēki. Ugunsnelaimēs gājuši bojā 30, cietuši 99, izglābti 179 cilvēki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu