Foto: kā izskatās bīstamais meteorīts, kas eksplodēja virs Beringa jūras (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NASA/AFP

Publicēti attēli, kuros redzams bīstamais meteorīts, kas 18. decembra naktī īsi pirms pusnakts ielidoja zemes atmosfērā un eksplodēja apmēram 25 kilometru augstumā virs Beringa jūras starp Aļasku un Krieviju. 

Šo sprādzienu fiksējuši militārie satelīti, un NASA par to uzzināja no ASV Gaisa spēkiem.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka šī eksplozija bijusi otra spēcīgākā pēdējo 30 gadu laikā un lielākā kopš 2013. gada, kad līdzīgs meteorīts ielidoja zemes atmosfērā virs Krievijas pilsētas Čeļabinskas.

18. decembrī ASV militāro satelītu fiksētās eksplozijas spēks bija 10 reizes lielāks, nekā atombumbai, kas 1945. gadā sprāga Japānas pilsētā Hirosimā. Balstoties uz NASA sniegto informāciju, meteorīts bija aptuveni 1500 tonnu smags, 10 metru diametrā un sprādziena brīdī lidoja ar 115200 km/h lielu ātrumu. 

Tomēr par spīti jaunā meteorīta izmēram un sprādziena spēkam, teju neviens nepamanīja nedz pašu sprādzienu, nedz meteorīta tuvošanos Zemei.

Foto: NASA/AFP
Foto: NASA/AFP

Virs Beringa jūras novērotais meteorīts lidojis netālu no zonas, ko izmanto komerciālās lidmašīnas, ceļojot starp Ziemeļameriku un Āziju.

Kosmosa izpētes speciālistiem līdz 2020. gadam ir uzdots rast iespēju novērot un fiksēt visus meteorītus un asteroīdus, kas tuvojas zemei un kuru diametrs sasniedz vismaz 140 metrus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu