Adrenalīna trūkums vai vēlme nomirt? 20 gadus vecs latvietis veic bīstamus trikus Londonas debesskrāpjos (4)

Foto: Pexels
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sportists, modelis un "jūtūberis" Elvis Bogdanovs ir publicējis video, kur viņš sagaida saulrietu debesskrāpja virsotnē Londonas centrā. Balansējot uz dzīvības un nāves robežas 35 stāvu augstumā, viņš pārsteidz savus sekotājus un pievērš pasaules uzmanību savai pārgalvībai. Ja cilvēkam ir vēlme spēlēties ar savu dzīvi - vai viņam ir vēlme nomirt?

Minūti garais video liek aizrauties skatītāju elpai un izraisa trillera cienīgas sajūtas. Video redzams, kā Elvis uz šaurām metāla stalažām karājas aiz pašiem pirkstu galiņiem un balansē uz vienas rokas teju 100 metru augstumā virs Londonas.

"Mani nekas neattur no efektīgu triku taisīšanas!" "Daily Mail" stāsta jaunais vingrotājs un piebilst, ka viņam ir mentāla vajadzība pēc bailēm.

“Man trūkst adrenalīna dzīvē!” atklāts ir Elvis.  

Kāpēc jauniešiem var rasties vēlme spēlēties ar savu dzīvību?  

"Ja cilvēkam gribas taisīt dzīvībai bīstamus trikus, ir atklāts jautājums - vai viņam ir vēlme nomirt?" sarunā ar Apollo komentē psihoterapeits, pārmaiņu treneris un seksologs Arturs Šulcs.

Viņš norāda: "Ar sportu var nodarboties arī savā nodabā, sporta zālē vai ar draugiem un tāpat no tā gūt prieku un adrenalīnu. Šādu rīcību var skaidrot arī ar narcisisma iezīmēm, jo sociālie tīkli paši par sevi ir ideāla publiskā telpa, kur izpausties cilvēkiem, kuriem ir pastiprināta tieksme uz pašrealizāciju vai zems pašvērtējums".

Lai bērns, noskatoties šo video neizdomātu iet ekstrēmā sportista pēdās, psihoterapeits iesaka vecākiem ar saviem bērniem jau no mazotnes kopā gūt adrenalīnu dažādās sportiskās aktivitātēs - kāpšana kokos, klinšu kāpšana, izturības trases.

"Šādas sportiskas aktivitātes ir nepieciešamas audzināšanas un izglītības nolūkos - ļaut bērnam izjust adrenalīnu kontrolēta riska apstākļos. Ja tas netiek darīts un bērns tiek turēts pārlieku lielā drošībā, viņš kaut kad "norausies" un mēģinās adrenalīnu gūt pats uz savu galvu," iesaka Šulcs.

Eksperts skaidro, ja tas nav mazs bērns, bet jaunietis vai jau pieaugušais, tad ir jautājums par attiecību veidošanu: "Saskarsme, mīlestība un bauda parasti dzīvi padara vieglāku".

"Ja cilvēks mīl, tad viņš negribēs riskēt ar dzīvību," pauž psihoterapeits.

Elvis, kurš trenējies ielu vingrošanā gandrīz visu dzīvi un pēdējo pusotru gadu pievērsies tam pavisam nopietni, aicina skatītājus neatkārtot video redzētos trikus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu