Revīzijas komisija spriedīs par VARAM audita rezultātiem "Rīgas satiksmē"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien spriedīs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) veiktās audita analīzes rezultātiem SIA "Rīgas satiksme".

Uz sanāksmi ir aicināti VARAM pārstāvji, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs  Ernests Saulītis.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu, par kuriem Ušakovam jāsniedz paskaidrojumi nedēļas laikā, informēja ministrijā.

» VARAM "dod pēdējo iespēju" Ušakovam paskaidrot konstatētos pārkāpumus RD

Izvērtējot atbildes, dokumentus, iesniegumus un sūdzības, ko ministrija ir saņēmusi saistībā ar domes priekšsēdētāja rīcību domes darbības laikā pēc 2017. gada pavasara beigās notikušajām pašvaldību vēlēšanām, ministrija, veicot juridisko pārbaudi, ir fiksējusi iespējamus pārkāpumus.

Piemēram, ministrija konstatējusi, ka Ušakovs kā RS kapitāla daļu turētāja pārstāvis nav nodrošinājis RS pamatkapitāla palielināšanu tā, kā to sākotnēji lēmusi Rīgas dome.

Tādā veidā, iespējams, pārkāpts Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums, kas paredz, ka pamatkapitālu drīkst palielināt vai samazināt tikai, pamatojoties uz dalībnieku sapulces lēmumu, kurā iekļauti pamatkapitāla palielināšanas vai samazināšanas noteikumi. RS pašvaldības piešķirtos līdzekļus finanšu ieguldījumam iekļāvusi ieņēmumos, nesedzot sabiedrības zaudējumus. Ministrija pauž bažas, ka tādā veidā prettiesiski varētu būt samazināta pašvaldības manta.

Komentējot šos pārmetumus, Ušakovs norādījis, ka nešaubās, ka VARAM ministrs Juris Pūce viņu atlaidīs no amata, taču visi viņa lēmumi tikšot apstrīdēti tiesā.

"Un pierādīt, ka viņa lēmums ir bijis tiesisks, nevis politisks, Pūce nevarēs. Un rezultātā viņam būs jāuzņemas atbildība par prettiesiska lēmuma pieņemšanu," rezumēja mērs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu