Malta tankkuģi nolaupījušos pusaugu migrantus apsūdz terorismā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bruņotie spēki uz tankkuģa "El Hiblu" klāja.
Bruņotie spēki uz tankkuģa "El Hiblu" klāja. Foto: AFP / Scanpix

Trim nelegālajiem imigrantiem, kas aizvadītajā nedēļā Vidusjūrā nolaupīja tankkuģi, tiesā Maltā sestdien izvirzītas apsūdzības terorismā. 15, 16 un 19 gadus vecie migranti sestdien ieradās tiesā Maltas galvaspilsētā Valletā, kur viņiem tika nolasītas apsūdzības saistībā ar trešdien notikušo kuģa "El Hiblu 1" nolaupīšanu.

Apsūdzētie bija 108 nelegālo imigrantu vidū, kas tika uzņemti kuģī sešu jūdžu attālumā no Lībijas krasta. Uzzinot, ka kuģis dosies uz Tripoli, migranti piespieda kapteini doties uz Maltu.

» Migranti Vidusjūrā nolaupījuši tirdzniecības kuģi

Maltas bruņotie spēki pārņēma kontroli pār kuģi 30 jūdžu attālumā no Maltas krasta.

Trīs nelegālie imigranti sestdien tika apsūdzēti, ka viņi ar draudiem un iebiedēšanu pārņēmuši kontroli pār kuģi. Viņi vainu apsūdzībās noliedza un lūdza atbrīvot pret galvojumu.

Atbilstoši Maltas likumiem nelikumīga kuģa kontroles sagrābšana tiek uzskatīta par teroraktu, un par to draud sods no septiņiem gadiem cietumā līdz mūža ieslodzījumam.

Maltas tiesnesis noraidīja lūgumu par atbrīvošanu pret galvojumu, norādot, ka vēl liecības ir jāsniedz civilistiem, turklāt apsūdzētajiem nav saistību, nedz līdzekļu, lai samaksātu drošības naudu.

Pārējie migranti, kuru lielākā daļa ir Āfrikas rietumdaļas valstu pilsoņi, atrodas uzņemšanas centrā, kur tiek izskatīti viņu iesniegumi par patvēruma piešķiršanu.

Lībijas piekrastē migrantu nolaupītais tankkuģis ceturtdien pietauvojās Maltā, kad kontroli pār to bija pārņēmuši Maltas bruņotie spēki.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni trešdien vietnē "Twitter" kuģi nolaupījušos migrantus nodēvēja par pirātiem, solot, ka neļaus viņiem spert kāju Itālijā.

Maltas armijas vienības jau trešdien bija trauksmes gatavībā, un bruņotie spēki uzklausīja juristu padomus, ņemot vērā, ka šis Vidusjūrā ir pirmais pirātisma gadījums ilgākā laika posmā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu