Ostapenko izkrīt no pasaules ranga labāko trīsdesmitnieka (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi uzreiz astoņas vietas un tagad atrodas 31.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete joprojām ir Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā atrodas 12.vietā, saglabājot savu iepriekš ieņemto pozīciju. No pirmā desmitnieka viņa atpaliek par 325 punktiem.

Savukārt Ostapenko pirmo reizi kopš 2017.gada 28.maija nav atrodama pasaules ranga labāko trīsdesmitniekā. Pēc tam viņa sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un tuvojās vietai pirmajā desmitniekā, ko arī sasniedza.

Pirmdien Ostapenko uzsāks ASV notiekošo Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīru, kur pirmajā kārtā sacentīsies pret zviedrieti Juhannu Lāšoni - konkurente ir planētas 88.numurs.

Latvijas vadošās tenisistes bija stūrakmeņi iekļūšanai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā. Februārī Rīgā Latvijas komanda Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 pārspēja Slovākiju, bet pārspēlēs par vietu pirmajā grupā aprīlī pretī stāsies Vācija.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā par vienu vietu pakāpusies uz 267.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane veikusi divu vietu kāpumu un ieņem 647.pozīciju.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt uz otro vietu pakāpusies rumāniete Simona Halepa, kura uz trešo pozīciju nobīdījusi čehieti Petru Kvitovu. Ceturtā, veicot kāpumu par trim pozīcijām, ir vēl viena Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova, bet vāciete Angelika Kerbere ir piektā, atkāpjoties par vienu vietu. Sestajā pozīcijā, veicot divu vietu kāpumu, ir nīderlandiete Kiki Bertensa, kurai seko ukrainiete Jeļina Svitoļina un amerikāniete Sloeina Stīvensa, abām zaudējot pa divām vietām.

Devītā tagad ir austrāliete Ešlija Bārtija, kurai divu pozīciju kāpums, bet pirmo desmitnieku noslēdz baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura piedzīvojusi kritumu par vienu pozīciju.

Pagājušajās divās nedēļās notika Maiami WTA "Premier" turnīrs, kurā karjeras nozīmīgāko trofeju guva Bārtija. Finālā viņa ar 7-6 (7:1), 6-3 guva virsroku pār Plīškovu.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko atkāpusies par divām vietām un ir 55.pozīcijā, bet Sevastova par vienu vietu pakāpusies uz 67.pozīciju. Savukārt Marcinkēviča ir 254.pozīcijā, piedzīvojot kritumu par vienu vietu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu